Кланица край град Левски е запечатана, а съхраняваните в нея

...
Кланица край град Левски е запечатана, а съхраняваните в нея
Коментари Харесай

Запечатват кланицата край Левски, в която откриха 50 т. месо без документи

Кланица край град Левски е запечатана, а съхраняваните в нея 50 тона месо без документи за генезис и без здравна и идентификационна маркировка са неразрешени за продажба.

Предстои да бъде издадено предписание за заличаване на месото, което бе намерено при полицейска интервенция на 8 и 9 април с присъединяване на данъчни чиновници и инспектори от Агенцията по сигурност на храните. Извънредните инспекции са в навечерието на Великден и Гергьовден, оповестиха от плевенската полиция.

В кланицата край град Левски са открити и животни, с непостоянен генезис и без сложени ушни марки. Приемането и клането ставало в неявяване на ветеринарен доктор, каквито са условията. В нарушаване се съхранявали месо и субпродукти. При акцията са конфискувани копия от транспортни документи, протоколи от изписване, входящи и изходящи дневници за доставки на артикули и други

Материалите са докладвани в Плевенската районна прокуратура, формирано е досъдебното произвеждане.

В хода на същата перация проверяващите попаднали на към 70 кг месо и субпродукти /карантия/ без документи и без здравна и идентификационна маркировка в магазин в Левски. Заради нарушаванията е издадена възбрана за продажба, разпоредено е заличаване на продуктите.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР