Клането в гей бар в норвежката столица Осло няма да

...
Клането в гей бар в норвежката столица Осло няма да
Коментари Харесай

Норвегия почете жертвите от клането и обеща да се бори с омразата

Клането в гей бар в норвежката столица Осло няма да спре битката против дискриминирането , предразсъдъците и омразата.

Това сподели в неделя министър председателят на Норвегия Юнас Гар Стьоре, като отдаде респект на жертвите на офанзивата в ранните часове на събота сутринта, заяви " Гардиън ".

На възпоменателна работа в неделя участваха опечалени, държавни министри, църковни водачи и принцеса Мете-Марит.

Стьоре означи в обръщението си, че хиляди хора непринудено са са положили цветя и присъщите флагове на мястото на нещастието, макар анулацията на плануваните в града събития като гей парада.

" През деня градът беше цялостен с хора, които желаеха да приказват за тъга и яд, само че също и за поддръжка и взаимност и воля да продължат да се борят, за правото на всеки човек да живее свободен живот, безвреден живот. живот ", сподели Стьоре.
 Убити и ранени при пукотевица в Осло
Убити и ранени при пукотевица в Осло

Инцидентът е станал в гей клуб

" Тези злодеяния ни припомнят за това. Тази борба не е завършила. Не е безвредно. Но ние ще спечелим сигурността дружно. Стрелбата постави завършек на парада, само че не постави завършек на битката за преустановяване на дискриминирането, предразсъдъците и омразата. ", сподели той.

Припомняме, че минимум двама души бяха убити, а повече от 20 бяха ранени при пукотевица в известен нощен клуб в столицата на Норвегия. Стрелбата стана часове преди планувания за през вчерашния ден гей прайд в Осло.

Заподозреният причинител бе арестуван покрай стрелбата.

В неделя полицията направи втори опит да разпита обвинения, 42-годишен норвежки жител от ирански генезис, разпознат от норвежката социална телевизия NRK и голям брой други локални медии като Занияр Матапур.

Властите разказват обвинения като радикализиран ислямист, правил в предишното принуждение и измъчен от психическо заболяване. Норвежката работа за сигурност съобщи, че стрелбата е " акт на краен ислямистки гнет ".

В него се показва, че обвиненият, който е упрекнат в ликвидиране, опит за ликвидиране и тероризъм, е бил прочут на организацията от 2015 година като член на ислямистка мрежа в Норвегия. Той ще бъде подложен на задълбочена психиатрична експертиза през идващите дни, оповестиха от полицията.

Адвокатът на Матапур, заяви, че опитът в събота да разпита клиента му е завършил скоро откакто е почнал, защото обвиненият отказал да запише изявлението, " тъй като считал, че полицията ще го манипулира ".

В събота страната увеличи равнището на опасност за страната от умерено до " изключително ", със доста увеличено полицейско наличие в Осло.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР