Клането от Хамас на 1200 израелци миналия 7 октомври предизвика

...
Клането от Хамас на 1200 израелци миналия 7 октомври предизвика
Коментари Харесай

Защо „прехвърлянето“ от Газа е най-голямото табу на войната на Хамас

Клането от Хамас на 1200 израелци предишния 7 октомври провокира нахлуването на израелската войска в линията Газа, с цел да изкорени Хамас, да унищожи военната му инфраструктура и да освободи 240 заложници от плен.

Близо 28 000 палестинци са умряли през месеците по-късно, съгласно ръководената от Хамас здравна администрация. А военните интервенции на Израел разселиха още стотици хиляди. Резултатът: нападателите от Хамас от ден на ден се показват като жертви на манипулативно изкривяване на истината. В своя Завет от 1988 година Хамас обясни задачите си: „ Да се ​​издигне знамето на Аллах над всеки сантиметър от Палестина. “ Ако не бъде унищожена, войната на Хамас против Израел ще продължи безпределно.

Едно решение на неразрешимото принуждение на Хамас е прехвърлянето на поданици на Газа от Газа. През ноември десният министър на финансите на Израел Безалел Смотрич прикани над 1,8 милиона поданици на Газа да „ непринудено “ изоставен линията Газа, до момента в който предишния месец израелският министър председател Бенямин Нетанх...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР