Клането на , заразени с коронавирус, струва на Дания над

...
Клането на , заразени с коронавирус, струва на Дания над
Коментари Харесай

Клането на норки с коронавирус в Дания струва 150 млн. долара

Клането на , инфектирани с ковид, коства на Дания над 600 милиона крони (90,6 милиона долара). Landbrugsavisen заяви за това с позоваване на меморандума на парламентарната финансова комисия, съобщи БГНЕС.
Към тази сума би трябвало да се прибавят и разноските за погребение и ексхумиране на животните, както и обезщетение за производителите на кожи, защото оповестените 600 милиона крони са единствено разноските за очистване, разчистване, стерилизация и нужния веществен съставен елемент. Общата маса на убитите норки е била 13 300 тона.
 Дания отпуска 82 млн. $ за киберсигурност Дания отпуска 82 млн. $ за киберсигурност
Датското държавно управление отпуска 500 милиона крони (около 82 милиона долара) за подсилване на Центъра за киберсигурност. Това се оповестява в...
Консервативната национална партия и Либералната партия разкритикуваха кабинета, вярвайки, че е подвел Народното събрание, като е упорствал за заплахите от вероятни разновидности на вируса.
" Напразно бяха пропилени 600 милиона крони, които биха могли да бъдат употребявани за доста други неща. Към това би трябвало да прибавим още 300 милиона крони за погребение на норките. Оказва се, че тази интервенция коства съвсем 1 милиард крони (150 милиона долара), " сподели депутатът от Парламентарна финансова комисия и член на комисията по околна среда и храни на Либералната партия Томас Даниелсен.
Датското държавно управление взе решение на 4 ноември предходната година да унищожи всичките 17 милиона норки във фермите за кожи заради заплахата от човешка зараза с мутирал ковид. В края на декември беше признат закон, забраняващ развъждането на норки в страната до 31 декември 2021 година.
Местните поданици на местата за загробване на закланите норки се оплакаха от вероятни опасности за здравето, като съгласно управляващите питейната вода не е рискова, само че нечистите повърхностни води могат да попаднат в езера и реки. Затова през май в Каруп и Холстебру стартира ексхумацията на трупове на животни. Норки, изкопани от земята с екскаватор в контейнери, предпазени от течове, бяха изпратени за кремация. Следващата година се възнамерява да се слагат пречиствателни уреди на площадките, които вероятно ще работят 10 години.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР