Кладенецът на Тор е едно от най-загадъчните чудеса на природата.

...
Кладенецът на Тор е едно от най-загадъчните чудеса на природата.
Коментари Харесай

Кладенецът на Тор – една привидно бездънна дупка в океана

Кладенецът на Тор е едно от най-загадъчните чудеса на природата. На пръв взор наподобява като бездънна дупка, която източва океанската вода. Всъщност обаче това са остатъци от изваяна от водата морска пещера, чийто таван е пропаднал.

Кладенецът на Тор се намира край крайбрежията на нос Перпетуа, щата Орегон, Съединени американски щати. Той може да наподобява по много друг метод според от това през кой интервал от деня го наблюдавате (и по-конкретно – от приливите и отливите). По време на прилив водата краткотрайно закрива кладенеца на Тор, само че след това той още веднъж се появява. Ето за какво е прочут още и като „ тихоокеанската канализационна тръба “.

По време на стихии или когато водите са по-буйни, наличието на кладенеца се разпенва и той постоянно го изхвърля по изключително трагичен метод. Ето за какво това е може би най-хубавият миг да бъде сниман. Фотографите обаче би трябвало да внимават изключително доста, защото могат безусловно да бъдат засмукани от него.

Снимка: Bandersnatch / Shutterstock

Смята се, че кладенецът на Тор е основан от същия базалт, който се среща и по крайбрежието на Орегон, и е бездънен към 6 метра.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР