Кивито е един от най-сладките плодове, които имаме възможността да

...
Кивито е един от най-сладките плодове, които имаме възможността да
Коментари Харесай

Ще се изненадате, но това са неподозираните ползи от консумацията на КИВИ

Кивито е един от най-сладките плодове, които имаме опцията да похапваме през по-голямата част от годината. В него се съдържа голямо количество витамин C, повече в сравнение с в цитрусите. В състава му влизат още фибри, минерали и антиоксиданти.

За предпочитане е да похапваме киви всеки ден, тъй като изгодите му за здравето са в действителност доста.
Ето и някои от тях, поради които си коства да го включим в менюто си: • Този плод е суперхрана;
Добрата вест е, че този плод разрешава да бъде добавян към всевъзможни закуски, смутита, шейкове, плодови салати и други. В едно киви се съдържа близо 70% от нужното количество витамин C за деня. Плодът е богат и на фолати, калий, калций, фосфор, желязо и редица други минерали.
• В изгода на червата;
Плодът е потребен за червата, поради богатото си наличие на фибри. Именно те се грижат за здравето на този орган. Кивито подкрепя храносмилането и усвояването на веществата.
• Подобрява зрението.
Заради високото си наличие на антиоксиданти, плодът има свойството да понижава риска от развиване на макулна недъгавост. Това е една от аргументите за настъпване на слепота.

Освен всичко останало, в зеления плод се съдържат зеаксантин и лутеин - антиоксиданти, оказващи потребно влияние върху очите. Ако желаеме да се предпазим от проблеми, свързани със здравето на очите, за предпочитане е всекидневно да консумираме зеления плод.

Още от ЗДРАВЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР