Киви – вкусен, достъпен и често подценяван плод, който може

...
Киви – вкусен, достъпен и често подценяван плод, който може
Коментари Харесай

Елизабет Грей, диетолог: За да не пиете лекарства, купете си киви! (превъзходна рецепта за имунната система)

Киви – апетитен, наличен и постоянно подценяван плод, който може да направи същински чудеса за нашето здраве!


Според Елизабет Грей, диетолог, нутрициолог и съветник на доста холивудски звезди, измежду които Кейт Уинслет и Шери Блеър, кивито е излишно подценяван плод.

Елизабет Грей

Ако сте от хората, които изкарват най-малко три настинки на сезон, в случай че несполучливо се борите с непотребните килограми, то идната рецепта е за вас. Прочетете, изпълнете и ползвайте постоянно това великолепно смути от киви, по рецепта на Елизабет Грей. За разлика от множеството предписания за сходни питиета, тази е добре да се приема в края на работния ден.

Рецептата с киви и още 3 потребни продукта ще даде мощ на имунната система. Ще ви зареди с изключителна жизнеспособност и тонус. И вместо да лежите заболели вкъщи, вие ще имате време, сили и опция да сe движите, с цел да се преборите със сезонната заспалост, а оттова и всякакви нежелани затруднения, като:

– наднормени килограми;

– хронични болести на дихателните пътища и белите дробове;

– анемия;

– запек;

– разнообразни по тип и интензитет възпалителни болести.

Преди да започнете да вършиме рецептата, идете до магазина или най-близкия пазар, и си купете киви. Изберете плодове, които са добре узрели и приблизително меки, с разна повърхнина и без петна.

Нужно е още да имате:

– 1 добре узряло киви

– 200 мл. кефир (има го във всеки съветски магазин, а към този момент и родни производители, като мандрата от Вършец оферират кефир)

– щипка канела

– щипка джинджифил (може и на прах)

– чаена лъжичка мед.

Всичко, което би трябвало да извършите, е да обелите и нарежете на ситни части кивито, да добавите кефира и да миксирате. Накрая се прибавят джинджифила, канелата и меда.

Всеки ден, в случай че не през ден или два, само че през цялата зима, би трябвало да пиете тази напитка. Грипът и настинката мъчно ще победят заредения с витамини и микроелементи организъм. Лечебните свойства на тази напитка се дефинират от потребните свойства на нейните съставни елементи.

Само в едно киви има приблизително към 75 мг. витамин С и 2,5 г фибри. Кивито има фантастична дарба да почиства кръвоносните съдове от плаки и кръвни съсиреци. Редовното потребление на киви понижава риска от развиване на атеросклероза, болест на Паркинсон, сърдечна непълнота и даже рак.

Кефирът има има позитивен резултат върху чревната микрофлора. Той съдържа калций, протеини и скъпи витамини. Има имуностимулиращ резултат, облекчава умората, чудесно се оправя с жаждата. Елизабет Грей поучава да употребявате кефир единствено със стайна температура.

Канелата съдържа многообразие от минерали (калий, калций, желязо, магнезий, фосфор, цинк), витамини В, витамини C, A, PP. Тази потребна подправки има дезинфекционен резултат, подтиква производството на инсулин и намалява равнището на кръвната захар. Канелата има удобен резултат върху мозъчната и зрителната функционалност.

Джинджифилът и меда са толкоз известни, че е ненужно да ви подсещаме какви са потребните им свойства.

Заслужава си да опитате и да се насладите на положителното влияние на тази напитка.

Инфо: www.medicalnewstoday.com

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР