Китайци ще правят екоферма в родопското село Момчиловци съвместно с

...
Китайци ще правят екоферма в родопското село Момчиловци съвместно с
Коментари Харесай

Китайци правят екоферма в Момчиловци

Китайци ще вършат екоферма в родопското село Момчиловци взаимно с българи, оповестява в. " 24 часа ". Начинанието, с българо-китайска инвестиция, ще създава млечни артикули. Това стана ясно на фестивала на киселото мляко в родопското село, който се организира под патронажа на Министерството на туризма.

Китайската компания, която ще влага в производството, от 10 години създава и популяризира на китайския пазар кисело мляко с марката на Момчиловци, а от 4 година взе участие в организацията на фестивала. В Китай то се създава в Шанхай, в предприятията на корпорацията, която е държавна - без жива закваска, без лактобацилус булгарикус и без да се отбелязва като " българско ". Интересът към него в азиатската страна е огромен най-много поради надпис на опаковката му, който гласи, че в село Момчиловци има доста дълголетници, които се радват на благополучен и спокоен живот в резултат на потреблението на кисело мляко.

От институт " Конфуций " - София връчиха тържествено дипломите на към 20 деца и възрастни, минали втория курс по китайски език в селото. Според китайците, 10 години по-късно съдействието е прераснало до културен продан.

Днес през целия ден на площада в селото ще има национално забавление. Фестивалната стратегия включва изложби на млечни артикули, национални художествени занаяти, био храни и изложения. На фестивалната сцена ще се организира и конкурс за хубост, на който ще бъде излъчена новата " Кралица на киселото мляко ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР