Китайското външно министерство призова САЩ да анулира проект за продажба

...
Китайското външно министерство призова САЩ да анулира проект за продажба
Коментари Харесай

Китай призова САЩ да се откажат от продажба на оръжия на Тайван

Китайското външно министерство прикани Съединени американски щати да анулира план за продажба на оръжие на стойност 2,2 милиарда $ на Тайван, предадоха Франс прес и Ройтерс, представени от Българска телеграфна агенция.

Вчера Държавният департамент на Съединени американски щати утвърди възможната продажба на оръжия на Тайван, в това число танкове М1А2Т " Ейбрамс " и ракети " Стингър ".

Гън Шуан, представител на китайското външно министерство, съобщи на конференция, че Китай се опълчва уверено на тази стъпка и прикани Съединени американски щати да заобикалят дейности, които вредят на двустранните връзки.

" Подобни дейности съставляват сериозна интервенция във вътрешните работи на Китай и нарушават суверенитета на Китайската национална република и ползите й в региона на защитата ", акцентира представителят, представен от ТАСС. Той прикани Съединени американски щати да следват правилото за " обединен Китай ", неотложно да анулират доставката на оръжия и да прекратят военните контакти с Тайван. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР