Китайското приложение за смешни клипчета TikTok официално е най-често сваляното

...
Китайското приложение за смешни клипчета TikTok официално е най-често сваляното
Коментари Харесай

TikTok официално е най-популярното приложение за 2020 г.

Китайското приложение за смешни клипчета TikTok публично е най-често сваляното през 2020 година и измества Фейсбук Messenger от първото място, съобщи БиБиСи, като се базира на данни от App Annie.

За първи път от 2018 година насам челната позиция се заема от приложение, което не е благосъстоятелност на Фейсбук.

Останалите приложения в топ 5 са благосъстоятелност на една компания – Фейсбук, Messenger, Instagram и WhatsApp.

След това се подреждат Snapchat, Telegram, Likee, Pinterest и Twitter.

Това е станало макар че през предходната година американският президент Доналд Тръмп стартира офанзива против притежателя на приложението – китайската компания ByteDance. Заради обвинявания в корист с персоналните данни на потребителите на приложението Тръмп настоя собствеността му да бъде трансферирана. Така в Съединени американски щати TikTok за малко да бъде неразрешено в един от най-големите си пазари – Съединени американски щати – защото Тръмп настоя оперирането в Съединени американски щати да бъде трансферирано на американска компания.  

Приложението Telegram, което се популяризира като платформа за криптирани известия, което бе създадено от създателя на съветската обществена мрежа Vkontakte, излиза на 7мо място, защото стана изключително известно измежду разнообразни протестиращи – да вземем за пример в Хонконг през 2020 г.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР