Китайското правителство призовава САЩ незабавно да разкрият информация за военните

...
Китайското правителство призовава САЩ незабавно да разкрият информация за военните
Коментари Харесай

Китай: САЩ незабавно да разкрият информация за военните биологични лаборатории в Украйна

Китайското държавно управление приканва Съединени американски щати неотложно да разкрият информация за военните биологични лаборатории, ситуирани в Украйна, и вирусите, които се изследват там. Това заяви във вторник на постоянен брифинг представителят на китайското външно министерство Джао Лиджиан, предава ТАСС.

Както той означи, на територията на Украйна работят 26 американски лаборатории и други сходни уреди. „ Съединените щати, като страната, която разполага с най-вече информация за лабораториите, би трябвало да разкрият съответните данни допустимо най-скоро, в това число за вирусите, които са били там, и естеството на проучванията върху тях “, сподели той.

„ В името на здравето на народа на Украйна, прилежащите райони и отвън тях, ние призоваваме съответните страни да подсигуряват сигурността на тези лаборатории “, акцентира Джао Лиджиан. „ Съединените щати, като страната, която разполага с най-вече информация за лабораториите, би трябвало да разкрият съответните данни допустимо най-скоро, в това число за вирусите, които са били там, и естеството на проучванията върху тях “, сподели той.

" Военно-биологичните стратегии на Съединени американски щати в Украйна може да са единствено върхът на айсберга. Под предлог за съдействие за понижаване на рисковете за биологичната сигурност и отбрана на световното здраве, Съединени американски щати управляват 336 лаборатории в 30 страни. Американската страна също извърши доста биологични проучвания в лабораторията Форт Детрик. Какви са същинските планове на Съединените щати? Какво тъкмо направиха те? "

„ Призоваваме Съединените щати да дават изчерпателна информация за своите военно-биологични стратегии както на американска земя, по този начин и в чужбина и да одобряват интернационална инспекция “, заключи дипломатът.

Лаборатории в Украйна

В неделя представителят на съветското министерство на защитата генерал-майор Игор Конашенков сподели пред кореспонденти, че съветските въоръжени сили по време на специфична интервенция в Украйна са разкрили обстоятелства за реализиране на финансирана от Съединени американски щати военна биологична стратегия. Според генерала е получена информация от чиновници на украинските биологични лаборатории за незабавното заличаване на изключително рискови патогени на 24 февруари: чума, антракс, туларемия, холера и други смъртоносни заболявания.

Игор Кирилов, началник на силите за радиационна, химическа и биологична защита на съветските въоръжени сили, сподели, че в Украйна е образувана мрежа от над 30 биологични лаборатории, чийто клиент е Агенцията за понижаване на заканите към Министерството на защитата на Съединени американски щати. По думите му на 24 февруари всички те са получили задача от Министерството на здравеопазването на Украйна да унищожат изцяло биоагентите в лабораториите. Според съветското министерство на защитата размерът на американското финансиране за биологични лаборатории в Украйна е над 200 милиона $.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР