Китайското правителство планира да покани израелци и палестинци да проведат

...
Китайското правителство планира да покани израелци и палестинци да проведат
Коментари Харесай

Китай кани палестинци и Израел на преговори и разговаря с Иран

Китайското държавно управление възнамерява да предложения израелци и палестинци да проведат договаряния в Китай , съобщи в сряда телевизионният канал " Ал-Арабия ", представен изявление с външния министър Уан И, оповестява " Ройтерс ".

Уан, който стартира тази седмица посещаване в Близкия изток , също изрази поддръжка за саудитска самодейност, оповестена в понеделник за, съгласно саудитския канал, основан в Дубай.

Китай се показва и различен път в предишното като опция на Съединени американски щати , когато става въпрос за ходатайство сред израелци и палестинци, като предлага оферти за преустановяване на техния десетилетен спор. " Ще поканим палестински и израелски общественици да проведат договаряния в Китай ", разяснява Уан И.

Относно Йемен той прикани " за използване на саудитската самодейност за споразумяване в Йемен допустимо най-скоро. " Мирната самодейност в Саудитска Арабия включва преустановяване на огъня и обновяване на въздушните и морските връзки с териториите, държани от хусите в Йемен.

Говорителят на китайското външно министерство Хуа Чунин разяснява, че " Китай приветства политическата самодейност , подхваната от Саудитска Арабия, и прави оценка позитивната стъпка на Саудитска Арабия за деескалация на обстановката в Йемен . Надяваме се, че Йемен може да реализира всеобхватно преустановяване на огъня и да се върне към политическо споразумяване на ранен стадий и че в страната могат да бъдат възобновени мир, непоклатимост и естествен ред ".
 Белият дом
Белият дом " ще презарежда " връзките с Палестина

Новият проект на Джо Байдън за Близкия изток е на ранен стадий

Китайският външен ще посети и иранската столица през идващите дни , с цел да организира диалози с висши ирански чиновници по отношение на стратегическите връзки и водещите районни и интернационалните събития , заяви иранското външно министерство.

Говорителят на иранското външно министерство Саид Хатибзаде съобщи, че Уан И ще дойде в Техеран в петък за публични диалози с иранския си президент Хасан Рухани и сътрудника си Мохамад Джавад Зариф.

Той добави, че двете страни ще обсъдят способи за поощряване на стратегическото съдействие сред Техеран и Пекин и последните районни и световни събития, съобщи организация " Тасним ".

Китай поддържа другарски връзки с Иран и остава страна по нуклеарното съглашение от 2015 година, публично известно като Съвместен изчерпателен проект за деяние (JCPOA), от което Съединени американски щати се отдръпнаха през 2018 година и след това постановиха " най-тежките стопански наказания до момента ".

Иранският външен министър посети Пекин през октомври и организира диалози с китайския си сътрудник по отношение на стратегическото партньорство на двете страни. Зариф съобщи, че и Иран, и Китай се опълчват на едностранната политика на Съединени американски щати във връзка с районното и интернационалното развиване и на опитите да сътвори " еднополюсен свят ".
 Хаменей: Иран към този момент не има вяра на обещанията на Съединени американски щати
Хаменей: Иран към този момент не има вяра на обещанията на Съединени американски щати

" Американците твърдяха на хартия, че глобите ще бъдат отстранени, само че на процедура не го извършиха "

" С разпространяването на епидемията, продължаващата неустойчивост и повтарящите се горещи точки в Близкия изток , страните от този район се надяват да засилят антиепидемичното съдействие и съдействието за развиване и да задълбочат обмена на държавно ръководство с Китай и се надяват, че Китай ще играе по-голяма роля в районните каузи ", разяснява Хуа Чунин.

По думите й, " визитата Уан И в Близкия изток показва смисъла , което Китай отдава на връзките си със страните от района и искреността на Китай в задълбочаването на взаимноизгодното съдействие. Това също по този начин демонстрира, че Китай поема отговорно отношение към насърчаването на сигурността и стабилността в Близкия изток ".

" Уан И ще има задълбочена стратегическа връзка с тези страни, ще форсира използването на значими консенсуси, реализирани от президента Си Дзинпин и неговите сътрудници, ще насърчи синергията сред построяването на нова парадигма за развиване в Китай и главните тактики за развиване в тези страни, поддържат битката на районните страни против вируса и социално-икономическото възобновяване, подтикват висококачественото съдействие BRI и разискват взаимно съдействие ", добавя тя.

Хуа Чунин изясни, че " китайската дипломация е радикално друга от тази на Съединени американски щати, Англия, Канада и Европейски Съюз . Китай следва самостоятелна външна политика на мира. Ние имаме вяра, че страните, без значение от размера и силата, са равноправни членове на интернационалната общественост . Ние поддържаме нов вид интернационалните връзки, включващи неконфликтност, неконфронтация, взаимно почитание и взаимно съдействие. Ние се застъпваме за построяването на общественост с общо бъдеще за човечеството ".

" Ние имаме вяра, че светът е многолик и страните с друга система, история и просвета могат да съществуват в естетика и да реализират печеливши резултати посредством взаимно преференциално съдействие. Не сме и няма да предизвикваме борба, спор или разделяне . Напротив, Китай напредва в построяването на общественост с общо бъдеще за човечеството. Тези, които практикуват блокова политика посредством образуване на клики, са за " псевдо-многостранност ". Китай поддържа същински многоликост, при която всяка страна се употребява със законното си право на развиване, всички членове на интернационалната общественост вземат участие в световното ръководство на равни начала и всички страни могат да реализират развиване. Истинският многостраност също значи, че съдействието сред страните може да направи света по-спокойно място, където човечеството продължава да напредва ".

" Факт е, че не всички американски съдружници, като се изключи Канада и Англия, следват сляпо Съединени американски щати. Някои страни от Европейски Съюз са принудени да го създадат. Лидерите, политиците и дипломатите, които са визионери и отдадени да служат на своя народ, няма да следват сляпо по този начин наречения съюз. Много страни в нашия район споделят, че се надяват на спокойно общуване сред Китай и Съединени американски щати и постоянни и китайско-американски връзки. Това е общият блян на двата народа и хората по света ".
 Китай и Русия с общ фронт против Запада
Китай и Русия с общ фронт против Запада

Уан И и съветският му сътрудник Сергей Лавров отхвърлиха рецензията на Запада
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР