Китайското правителство обвини Вашингтон, че се стреми към технологично превъзходство

...
Китайското правителство обвини Вашингтон, че се стреми към технологично превъзходство
Коментари Харесай

САЩ блокират достъпа на Huawei до американски доставчици

Китайското държавно управление упрекна Вашингтон, че се стреми към " софтуерно предимство " със усилването на натиска против китайската компания Huawei посредством блокиране на достъпа ѝ до американски снабдители, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Администрацията на президента Байдън спря да възобновява комерсиалните лицензи на някои американски компании, които доставят с съществени елементи китайския софтуерен колос, оповестиха за организацията източници, поискали да запазят анонимност.

Китайската компания Huawei, произвеждаща съоръжение за компютърни мрежи и смарт телефони, от 2019 година насам е в лист от компании на министерството на търговията на Съединени американски щати, на които се позволява да купуват единствено някои не толкоз софтуерно усъвършенствани елементи. Това докара до съществени вреди за компанията, която загуби достъп до магазина за приложения на Гугъл и в последна сметка продаде огромна част от смарт телефон бизнеса си на друга китайска компания. 

Опитите да заобикалят глобите обаче не престават.

Новите ограничавания биха могли да пресечен достъпа на Huawei до компютърни чипове, процесори и други технологии, защото огромни американски компании като Intel и Qualcomm са принудени да прекратят своя бизнес с китайската компания, отбелязва Асошиейтед прес.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР