Китайското правителство нареди да бъдат затворени севернокорейските компании в страната

...
Китайското правителство нареди да бъдат затворени севернокорейските компании в страната
Коментари Харесай

Китай нареди да бъдат закрити компаниите на Северна Корея в страната

Китайското държавно управление подреди да бъдат затворени севернокорейските компании в страната като част от усилването на натиска върху непредсказуемия режим в Пхенян поради нуклеарната му стратегия и ракетните опити, съобщи ДПА.

Решението се основава на признатите на 11 септември наказания от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации в резолюция, определяща 120-дневен период за преустановяване на севернокорейския бизнес в чужбина.

Съвместните сдружения на китайски и севернокорейски компании, сдружения със разбъркан капитал и с задграничен капитал, разрастващи активност в Китай от името на севернокорейски организации или частни лица, би трябвало да бъдат затворени до 120 дни, се споделя в известие на китайското министерство на търговията.

Според оценки, близо 90 на 100 от комерсиалните приходи на КНДР са от търговия с Китай. Китай, който внася съвсем всичкия нефт, потребяван в Северна Корея, разгласи предходната събота, че ще ограничи фрапантно износа си на рафинирани петролни артикули, напомня Агенция Франс Прес.

Източник: БТА
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР