Китайското правителство изрази протест срещу Белия дом и някои сенатори

...
Китайското правителство изрази протест срещу Белия дом и някои сенатори
Коментари Харесай

Пекин с остър протест срещу подкрепата на Вашингтон за активистите в Хонконг

Китайското държавно управление изрази митинг против Белия дом и някои сенатори в Конгреса на Съединени американски щати за съпричастността им с радикалните протестиращи в Хонконг и рецензиите от страна на Вашингтон за задържането на техни деятели, предава TACC.

Това се показва в изказване, оповестено от Министерството на външните работи на Китайската национална република.

„ Според известия в медиите, някои сенатори на Конгреса на Съединени американски щати и чиновници на Белия дом подлагат на критика законните арестувания (на активисти). Те се изрекоха в поддръжка на престъпните детайли, които нарушават закона, наричайки ги „ несъгласни “ и желаеха администрацията на Хонконг да отдръпна обвиняванията към тях “, се споделя в известието на формалния уеб страница на министерството.

„ Подобни изказвания изкривяват действителността. Китайската страна показва дълбокото си неодобрение и мощния митинг по този въпрос “, написа още министерството.

В изказването се акцентира, че американските управляващи " подкрепят нарушителите, като намерено се намесват във вътрешните работи на Хонконг и цялостен Китай ".

" Това за следващ път свидетелства за незначителността, хегемонноста и арогантността на американските политици ", продължава то.

В изказването се показва и че насилието и закононарушенията не могат да бъдат оправдани и би трябвало да бъдат наказвани със закон, в противоположен случай правните правила и правила биха били безсмислени.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР