Китайското правителство е инсталирало микрочипове в оборудване и устройства, произвеждани

...
Китайското правителство е инсталирало микрочипове в оборудване и устройства, произвеждани
Коментари Харесай

Bloomberg: Китай слагал шпионски чипове в хардуер за Apple и Amazon

Китайското държавно управление е конфигурирало микрочипове в съоръжение и устройства, създавани за американски софтуерни колоси като Apple и Amazon. Чрез тях е събирало информация за търговски секрети и интелектуална благосъстоятелност. Това твърди Bloomberg BusinessWeek в свое следствие, провокирало бурни реакции в софтуерния свят в Съединени американски щати, оповестява
Според публикацията чиповете са обект на следствие от страна на американското държавно управление от 2015 година насам. Те били основани и въведени от китайската сървърна компания Super Micro, която доставя артикули за центровете за данни на софтуерните компании.
Проблемът бил открит от самостоятелни проверяващи, наети от снабдители на облачни услуги. Именно през 2015 година Apple се отхвърли от сървърите на Super Micro и дефинитивно приключи партньорството си с компанията през 2016 година Сега обаче твърди, че това нямало общо с шпионски чипове.
Потребителски данни не са били откраднати посредством чиповете, прецизират от Bloomberg. Те цитират свои анонимни държавни и корпоративни източници.
И Apple, и Amazon, и Super Micro изрично отхвърлиха изказванията. Какво обявиха софтуерните колоси прочетете ТУК.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР