Китайският юан се сблъска със спад от близо 1.9% спрямо

...
Китайският юан се сблъска със спад от близо 1.9% спрямо
Коментари Харесай

БРИКС: Близо 15% ръст на китайския юан срещу долара за последните 20 години

Китайският юан се сблъска със спад от близо 1.9% по отношение на щатския $ до момента тази година, с леко повишаване, следено тази седмица след спад в щатския $ след публикуването на данните за CPI.

Спадът в продажбите на дребно с 4/10 от % накара търговците да спекулират за евентуални понижения на лихвените проценти от Федералния запас.

Индексът DXY, мярка за представянето на щатския $, спадна до 104.22 в четвъртък, отбелязвайки доста намаляване от своя връх от 107.10 по-рано тази година. Тази низходяща наклонност през последния месец обезпечи малко възобновяване на водещите локални валути като китайския юан, възползвайки се от отслабването на щатския $.

Освен това данните за работните места в Съединени американски щати за април 2024 година демонстрират спад, като работодателите са основали 173,000 работни места, под предстоящата междинна стойност от 243,000. Тези развития способстваха за низходящия напън върху щатския $, което разреши на локалните валути да напреднат в показателите.

Въпреки че китайският юан претърпя спад по отношение на щатския $ тази година, той поредно провокира щатския $ от 2005 година насам, съвпадайки с появяването на Китай като световен стопански състезател. Последните данни демонстрират, че юанът е повишен с впечатляващите 14.7% по отношение на щатския $ от 2005 година насам, демонстрирайки постоянен напредък приблизително с почти 1.29% годишно през последните 19 години.

Това последователно, само че непрекъснато повишаване на юана по отношение на щатския $ акцентира неговата резистентност и дълготрайна упоритост да надмине щатския $ на международната сцена. Въпреки това, триумфът на самодейностите, ориентирани към подсилване на позицията на юана по отношение на щатския $, остава нерешителен и ще бъде оголен едвам след време.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР