Китайският юан се представя повече от добре тази година, като

...
Китайският юан се представя повече от добре тази година, като
Коментари Харесай

Ще замени ли юанът щатския долар в глобалната търговия?

Китайският юан се показва повече от добре тази година, като нарастна до най-високото си равнище от 12 месеца насам. Усилията на Пекин да го трансфорат в интернационална валута обаче са на напълно ранен стадий.

Марк Тинкър от азиатското поделение на капиталовата компания AXA Framlington има решение за по-лесно реализиране на упоритостите на Китай. Той е разкрил ниша, в която юанът може да се трансформира в опция на щатския $.

" Втората по величина стопанска система в света ценообразува активите си в юани. Заедно с това от управлението на фондовата борса в Хонконг възнамеряват да продават злато, оценено във валутата ", изяснява Тинкер.

" Това ще сътвори нова система, посредством която търговците ще могат да заобикалят банковата система на Съединени американски щати ", добавя той.

" При приемането на заплащания за нефт или природен газ в юани, продавачите, без значение дали идват от Русия или Саудитска Арабия, или откъдето и да е, ще могат елементарно да обменят назад парите в злато ", споделя още специалистът.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР