Китайският влак, задвижван с водород, завърши успешно изпитанията(снимка: China Daily) Китай

...
Китайският влак, задвижван с водород, завърши успешно изпитанията(снимка: China Daily)
Китай
Коментари Харесай

Китайски водороден влак с пробег 1000 км премина успешно тестове


Китайският трен, задвижван с водород, приключи сполучливо тестванията
(снимка: China Daily)

Китай направи забележителна стъпка към по-чист градски превоз с сполучливо тестване на първия създаден в страната трен, задвижван с водород. Историческият тест се организира в четвъртък сутринта в Чанчун, провинция Джилин.

Разработен от CRRC Changchun Railway Vehicles, влакът реализира скорост от 160 километра в час при цялостно натоварване. Този сполучлив тест бележи огромен пробив в използването на технологията за атомна сила в железопътния превоз.

За разлика от обичайните влакове, които разчитат на изкопаеми горива или надземни електрически линии, този новаторски трен може да се похвали със система за задвижване с атомна сила. Тя обезпечава мощен и дългогодишен източник на сила.
още по темата
Данните от тестванията демонстрират междинна консумация на сила от единствено 5 киловатчаса на километър. Подобни индикатори нареждат влака в челните редици на енергийната успеваемост в международен мащаб, отбелязва China Daily.

Влакът може да се похвали с впечатляващ пробег, надхвърлящ 1000 километра, което доста понижава нуждата от прекъсвания за зареждане с гориво.

Преди теста системата за зареждане с водород е подложена на строги тествания за устойчивост, продуктивност при рискови температури (вариращи от -25°C до 35°C), резистентност на трептения, електромагнитна съгласуемост и пожарна сигурност. Това изцяло тестване подсигурява безвредна и надеждна работа на влака.

Успешната пробна употреба е значим крайъгълен камък за китайската железопътна директна промишленост, проправяйки пътя за по-широко разбиране на технологията за атомна сила.

Водородът способства и за реализиране на основна софтуерна самостоятелност и надзор при създаване на транспортно съоръжение от висок клас. Очаква се водородната вълна в превоза да се популяризира и в други страни по света.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР