Китайският вицепремиер Лю Хъ, който е водач на делегацията за

...
Китайският вицепремиер Лю Хъ, който е водач на делегацията за
Коментари Харесай

Китайският вицепремиер Лю Хъ: Високите мита не са решение, надявам се на разумни преговори със САЩ

Китайският вицепремиер Лю Хъ, който е лидер на делегацията за комерсиалните договаряния със Съединени американски щати съобщи, че е дошъл във Вашингтон с " откровени планове " и че повдигането на митнически цени " не е решение на казуса ", оповестява БНР.

``
реклама

Говорейки в петък пред китайската държавна телевизия, Лю Хъ уточни, че договарянията, целящи преустановяване на тарифната война със Съединени американски щати, " се сблъскаха с някои проблеми ".

Пред телевизия CCTV той сподели: " Пристигнах в Съединени американски щати с откровеност и се надявам да вземам участие в рационален и прям продан на оферти с американските договарящи ".

Неговите мнения са факт, откакто рано сутринта в петък влязоха публично в действие новите, доста по-високи американски мита от 25% върху вноса на китайски артикули за 200 милиарда $ вследствие на обвиняванията на Белия дом, че Пекин се отказал от контрактуваните при предходните договаряния задължения в комерсиалното проектоспоразумение със Съединени американски щати.

" Китай, несъмнено, счита, че повишението на цените в сегашната обстановка не е решение на казуса, а нездравословно за Китай, за Съединени американски щати и за целия свят ", уточни Лю Хъ. " Не бива да нараняваме почтени хора. Така че се надяваме да намерим най-благоприятен метод за решение на този въпрос ", добави той.

Вчера американските и китайските договарящи възобновиха договарянията, само че без да бъде регистриран съответен прогрес. От Белия дом оповестиха късно нощес, че Съединени американски щати и Китай са се съгласи да продължат комерсиалните договаряния и през петъчния ден.

" Снощи комерсиалният представител Робърт Лайтхайзър и финансовият министър Стивън Мнучин се срещнаха с президента Доналд Тръмп, с цел да обсъдят продължаващите търговски договаряния с Китай. След това двамата имаха работна вечеря с китайския вицепремиер Лю Хъ и се съгласиха да продължат полемиките в петък сутринта в Офиса на комерсиалния представител на Съединени американски щати ", се показва в изказването на Белия дом.

Самият диалог сред американските висши представители и китайския вицепремиер е траял към 90 минути, като се чака договарянията да бъдат обновени в петък.

По финансовите пазари има терзания, че актуалният кръг от договаряния ще бъде единствено фиктивен предвид на влезлите в действие на 10-и май от 07:01 часа българско време американски мита за цели 25% върху вноса на китайски артикули от над 5700 категории за 200 милиарда $ и опасността от страна на Пекин за контрамерки.

Трябва обаче да се има поради, че увеличените от 10% на 25% цени няма да обиден доставките, които са напуснали Китай преди този период, което дава на двете водещи международни стопански системи още няколко дни до седмици, за възможното разработване на дефинитивно комерсиално съглашение, преди да се почувства цялостното отрицателно влияние от новите високи митнически цени. Това значи, че стоките, които към този момент са напуснали китайските пристанища и летища преди петък в среднощ източноамериканско време ще бъдат обложени на американска земя с досегашните мита от 10 на 100.

Подобен гратисен интервал не беше прибавен при предходните три кръга на нараствания на американските цени върху вноса на китайски артикули през предходната година, защото тогава имаше по-дълги периоди за предупреждение от най-малко три седмици преди влизането в действие на новите мита.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: