Китайският външен министър Ван И заяви днес, че САЩ и

...
Китайският външен министър Ван И заяви днес, че САЩ и
Коментари Харесай

Китайският външен министър призова за нормализиране на отношенията с Вашингтон

Китайският външен министър Ван И съобщи през днешния ден, че Съединени американски щати и Китай могат да работят дружно по въпроси като климатичните промени и коронавирусната пандемия, в случай че възстановяват връзките си.

Пекин е подготвен да възобнови градивния разговор с Вашингтон, откакто връзките сред двете страни паднаха до най-ниската си точка от десетилетия по време на ръководството на президента Доналд Тръмп, съобщи Ван И, представен от Ройтерс, на конгрес в Пекин, отдаден на китайско-американските връзки.

Китай не счита да насочва провокации към Съединени американски щати или да се пробва да ги размени на интернационалната сцена, сподели министърът при откриването на форума. " Ние сме подготвени за спокойно взаимно битие и в същото време се надяваме, че Съединени американски щати ще почитат основните ползи на Китай, неговото национално достолепие и право на развиване ", добави Ван И. Той увери, че Китай следва кротичък път на развиване и няма да прави опити да изнася идеология, да окупира територията на други страни или да смъква непознати държавни управления.

Ван И съобщи, че Вашингтон би трябвало да престане да " очерня " китайската комунистическа партия, да се меси във вътрешните работи на Пекин и да оказва поддръжка на " сепаратистките сили " в Тайван. Той прикани новата американска администрация на Джо Байдън да отстрани високите мита върху внасяните от Китай артикули, да анулира едностранните наказания против китайски компании, и да се откаже от " ирационалния курс " на угнетяване на китайския софтуерен бранш.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР