Китайският външен министър Ван И обяви пред бизнес делегация в

...
Китайският външен министър Ван И обяви пред бизнес делегация в
Коментари Харесай

Китай се обръща към бизнеса в Хонконг за помощ

Китайският външен министър Ван И разгласи пред бизнес делегация в Хонконг, че държавното управление на специфичния административен регион би трябвало да получи поддръжка, с цел да успее овладее насилието. По думите му рецесията, която Хонконг претърпява сега, е най-тежката от 1997 година насам, когато Англия върна региона на Китай.

Припомняме, че към този момент трети месец по улиците на Хонконг скандират хиляди протестиращи. Те са гневни на държавното управление си поради оферти законопроект за екстрадиция и обвързваните с него опасения, че Пекин се пробва да затегне контрола над Хонконг.

В неделя полицията употребява водни струи и сълзотворен газ по антиправителствените стачкуващи, а малко по-късно лидерката на Хонконг Кари Лам предизвести, че управляващите ще бъдат принудени да овладеят ескалиращото принуждение със мощ.

В публицистичен коментар " China Daily " също сигнализира, че дълбокият раздор сред държавно управление и протестиращи наподобява " неосъществим за превъзмогване " и че администрацията не може да " глътне хапчетата, които стачкуващите й предписват ".

Ван обаче не скри, че е оптимист за бъдещето и че с поддръжката на държавното управление и запазвайки единството сред локалните жители, Хонконг ще успее да преодолее рецесията.

Междувременно на формалната страница на китайското държавно управление се появи известие, че Ван е оповестил пред представители на бизнеса, че и те могат да изиграят позитивна роля за Хонконг, като оказват помощ на младежите да вземат участие в икономическото развиване на страната. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР