Китайският Тиендзин Тайгър може да събере двама от любимците на

...
Китайският Тиендзин Тайгър може да събере двама от любимците на
Коментари Харесай

Китайци напират за звездата на Локо

Китайският Тиендзин Тайгър може да събере двама от любимците на почитателите на Локо Пловдив в последните години. Фланелката на азиатците от юли тази година носи някогашният халф на смърфовете Петър Витанов, а в този момент те демонстрират интерес и към голмайстора на черно-белите Джовани.

По информация на " Тема Спорт " китайците към този момент са изпратили оферта за бразилското крило, която е в размер на 100 хиляди евро. Те се възползват от обстоятелството, че контрактът му изтича в края на шампионата и тогава той може да си тръгне като свободен сътрудник. Именно това е повода те да оферират сума, която е в пъти по-ниска от действителната стойност на футболиста. От Тиендзин имат опцията след Нова година да подпишат прелиминарен контракт с Джовани и той да се причисли към тима през лятото, само че желанието на шефовете е да го имат в редиците си още в този момент, с цел да е разполагаем за старта на шампионата в китайската Суперлига, който е във формат пролет - есен. През предходната акция Тиендзин приключи на осмо място, като остана на 15 точки зад първенеца Шанхай Порт. Петър Витанов изигра 12 мача, в които записа една асистенция.

До момента през сезона Джовани е изиграл 17 мача за Локо Пд, в които е отбелязал 7 гола. Той се трансформира в барометър на играта на смърфовете, като пикът на формата му съответства и с рекордната серия от 9 победи. Изпълнителният шеф Павел Колев е провел няколко диалози с футболиста в опит да удължи контракта му, само че е получил безапелационен отвод. Със сигурност след края на сезона от отбора ще си тръгне и различен от титулярните състезатели - Бабакар Дион.

Към този миг към момента няма изясненост дали на " Лаута " ще съумеят да задържат и останалите играчи, чиито договори изтичат през лятото - Хоркаш, Паскалев, Евандро.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР