Китайският технологичен гигант Huawei отдавна работи с китайски производители на

...
Китайският технологичен гигант Huawei отдавна работи с китайски производители на
Коментари Харесай

Huawei се е опитала да получи пари от Mercedes и Audi, за да развива автомобилния си бизнес

Китайският софтуерен колос Huawei от дълго време работи с китайски производители на коли за основаване на бордова електроника и консолидиране на осведомителни услуги, само че до момента не е взаимодействал с задгранични компании. Говори се, че неотдавна Huawei е предложила на Mercedes-Benz и Audi да станат акционери в нейното дъщерно сдружение, което е профилирано в създаването на съставни елементи и програмен продукт за бордови системи на коли.

Това заяви осведомителна организация Ройтерс, базирайки се на три осведомени източника. Huawei, която от 2019 година е под глобите на Съединени американски щати се надява, че появяването на западни акционери в „ автомобилното поделение “ до известна степен ще я защищити от възможни проблеми от геополитическо естество.

Създаденото преди 4 години главно поделение на Huawei е на път да получи структурна самостоятелност, заяви компанията предишния месец. Според неофициални оценки капитализацията на този бизнес на Huawei се прави оценка в диапазона 28-35 милиарда $. Преди няколко седмици Huawei е провела предварителни договаряния с Mercedes-Benz. На немския авто производител е било препоръчано да закупи дял в главния бизнес на Huawei, подобаващ на 3 или 5 %. Според някои източници немската страна е отхвърлила офертата, като се е позовала на желанието си да резервира премиум статута на своята екосистема и на нежеланието си да разчита на компания от трета страна за създаване на главния си програмен продукт.

Не се прецизира по какъв начин управлението на марката Audi – благосъстоятелност на Volkswagen е реагирало на сходно предложение. Въпреки това Audi и Huawei към момента се интересуват от взаимното създаване на дейни системи за подкрепяне на лидера. Най-малкото такова взаимоотношение би трябвало да докара до появяването на китайския пазар до 2025 година на коли Audi със програмен продукт, в чиято разработка ще взе участие Huawei.

Volkswagen към този момент си сътрудничи с китайски компании XPeng и SAIC в основаването на електрически автомобили за китайския пазар, а Horizon Robotics създава за него чипове, употребявани в системите за интензивно подкрепяне на лидера. Интересът на втория по величина авто производител да резервира позициите си на най-големия авто пазар в света, като се приспособява към усетите на локалната общност не може да бъде оспорен. Huawei си сътрудничи на китайския авто пазар със Seres Group (марката Aito) и Changan Automobile. Последният даже прояви интерес да влага в главния бизнес на Huawei след структурното му делене. Chery Automobile, Jianghuai Automobile Group, BAIC Motor и Dongfeng Motor също получиха предложения за вложения.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР