Китайският технологичен гигант Huawei обвини американските власти в опит да

...
Китайският технологичен гигант Huawei обвини американските власти в опит да
Коментари Харесай

Huawei обвини САЩ в кибератаки и заплахи срещу нейните служители

Китайският софтуерен колос Huawei упрекна американските управляващи в опит да принудят чиновниците му да събират информация за компанията и да пробият осведомителните й системи, съобщи Асошиейтед прес.

Компанията, която е упрекната от Вашингтон, че е опасност за националната сигурност, заяви през днешния ден, че високопоставени американски лица са употребявали " безскрупулни ограничения ", с цел да нарушат бизнеса й.

Huawei Technologies е изправен пред допустима възбрана за достъп до американски технологии, която съгласно него ще окаже негативно въздействие върху продажбите на смарт телефони.

Компанията не даде доказателства в поддръжка на обвиняванията си и представителят й разгласи, че не би могъл да даде спомагателни детайлности, съобщи Бта.

В прессъобщение на Huawei се показва, че сътрудници на ФБР са оказали напън върху чиновници на Huawei да събират информация за компанията. Американските управляващи са почнали хакерски атаки против китайския софтуерен колос, съгласно официалното съобщение, само че няма сведения дали те са били сполучливи.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР