Китайският специален пратеник Ли Хуей, който е натоварен с мисията

...
Китайският специален пратеник Ли Хуей, който е натоварен с мисията
Коментари Харесай

Китайският специален пратеник за Украйна се очаква да пристигне в петък във Варшава

Китайският специфичен делегат Ли Хуей, който е претрупан с задачата да дискутира в няколко европейски страни, включително и в Украйна, уреждането на спора там, се чака да дойде в петък във Варшава, заяви през днешния ден полското външно министерство, представено от Франс прес.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 10480
„ Вярно е “, сподели представителят на министерството Лукаш Яшина в отговор на въпрос на Агенция Франс Прес, откакто публицист от радио TOK Еф Ем заяви в Туитър за планувана среща сред китайския специфичен делегат и член на полското държавно управление.

Ли, който е специфичен представител на китайското държавно управление по евразийските въпроси, претрупан с разискване на уреждането на спора в Украйна, се чака през днешния ден и на следващия ден да посети Киев, сподели през вчерашния ден почитан чиновник на украинското държавно управление пред Агенция Франс Прес.

Освен Украйна и Полша Ли би трябвало да посети също Франция, Германия и Русия за " политическо споразумяване на украинската рецесия ", заяви Пекин.

Китай до момента не е осъждал обществено съветския президент Владимир Путин за съветската инвазия в Украйна.

Пекин твърди, че е неутрална страна в спора и има намерение да играе ролята на медиатор, въпреки позицията му на непосредствен стопански и дипломатически сътрудник на Москва да поражда подозрения у някои европейски страни, че може в действителност да изиграе сходна роля.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР