Китайският сателит Тянгун-1, който излезе извън контрола на Китайското национално

...
Китайският сателит Тянгун-1, който излезе извън контрола на Китайското национално
Коментари Харесай

Опасност от небето за България! 100-килограмови отломки от сателит падат у нас?

Китайският спътник Тянгун-1, който излезе отвън контрола на Китайското национално галактическо ръководство може да падне в Европа на територията на България, Албания или Турция "и надолу ", заяви полското "Радио Зет ", което цитира доктор Якуб Бохински от Научен център "Коперник ", оповестява "Монитор ". 
Според най-новите информации изстреляният през 2011 година сателит, чието име в превод значи "небесен замък " усилва скоростта си и скоро може да се разбие в Земята. Китайските управляващи признаха, че са изгубили надзор над "двореца " и са предизвестили Организация на обединените нации, че през идващите месеци до април 2018 може да се стигне до конфликт със Земята. 
Експертите настояват, че по-голямата част от галактическия модул ще изгори в атмосферата, още повече, че тежестта на този сателит - 8.5 тона не е толкоз огромно, спрямо други "изтървани " станции. За съпоставяне падналата на Земята в края на 70-те години на предишния век "Скайлаб " е тежала 70 тона, а съветският спътник "Глонасс М ", който падна преди пет години в Тихия океан е тежал 100 тона. Въпреки това, съгласно доктор Бохински на Земята се чака да паднат парчета с единично тегло до 100 кг. По думите на специалиста точното място на некотролируемото рухване ще стане ясно безусловно часове преди конфликта. Китайските управляващи настояват, че следят обстановката и ще осведомят непрестанно страните, застрашени директно от рухването на станцията. 
 Движението на Tянгун-1 може да бъде следено онлайн в интернет. Въпреки, че към момента не може да се уточни точното място, доктор Бохински е безапелационен, че Полша е отвън заплаха. Сателитът може да падне в Европа южно от 43-ти северен паралел, като това може да бъде територията на Турция, Албания и България, само че диапазонът е до 43-градуса южна широчина. 
От Института за галактически проучвания и технологии към Българска академия на науките обясниха пред " Монитор ", че не са осведомени с информацията, само че увериха, че ще я ревизират. " Ще проверим защо става дума и дали източникът е меродавен. В момента действаме по други планове, които би трябвало да приключим до петък, само че ще изследва въпроса ", разяснява проф. Георги Сотиров.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР