Китайският регулатор за околната среда представи по-конкретен и амбициозен план

...
Китайският регулатор за околната среда представи по-конкретен и амбициозен план
Коментари Харесай

Ековластите в Китай излязоха с план за намаляване на замърсяването на въздуха

Китайският регулатор за околната среда показа по-конкретен и упорит проект за поетапно унищожаване или трансформиране на най-големите източници на замърсители във въздуха в региона Пекин-Тиендзин-Хъбей през зимния сезон.

Есента и зимата са сезоните с най-лошо качество на въздуха в Северен Китай, основно заради горенето на въглища за отопление. Министерството на екологията и околната среда постоянно вкарва проекти за справяне с казуса през последните години и ускори контрола върху замърсяването в упоменатия регион.

Най-новата скица планува редуциране на междинната централизация на PM2,5 (фини прахови частици) в интервала 1 октомври 2019 година до 31 март 2020 година с 4% на годишна база, осведоми " Радио Китай ".

Съгласно проекта, водещи замърсители в 15 промишлености, в това число стоманопроизводството, рафинирането на петрол и производството на бои, са класифицирани в три категории и подлежат на разнообразни по мощ рестрикции при положение на дни с тежко замърсяване.

В същото време към 2,03 милиона семейства в провинцията ще се откажат от горенето на въглища и преминат на отопление с електричество, парно или различен вид централно отопление. Миналата година това са сторили 3,62 милиона семейства в региона. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР