Китайският производител на електромобили Xpeng Inc. постави началото на навлизането си на

...
Китайският производител на
електромобили Xpeng Inc. постави началото на
навлизането си на
Коментари Харесай

Китайските електромобили Xpeng навлизат в Европа през Норвегия

Китайският производител на електромобили Xpeng Inc. сложи началото на навлизането си на европейския пазар, след като достави първите 100 свои коли в Норвегия с обещанието те да бъдат последвани от още стотици други. Също така от компанията анонсират плановете си за начало на предлагането на модела P7 (спортен седан) на европейския пазар през следващите 12 месеца.

"Клиентските доставки през тази седмица в Норвегия съставляват важен момент в устрема на Xpeng да се трансформира в истинска интернационална компания с умни електромобили ", разяснява Хи Ксиаопенг, изпълнителен шеф и председател на Xpeng. "Нашето лансиране в Европа идва тъкмо сега, в който потребителите минават във все по-големи бройки към по-устойчив тип на персонален превоз и в решителен момент, в който държавни управления по целия свят настъпват в напъните си за нулеви емисии ".

Пилотният за Xpeng на норвежкия пазар SUV модел G3 (дължина 4450 мм, широчина 1820 мм и височина от 1610 мм) стъпва в страната на цена от към 33 700 евро и самостоятелност в реални пътни условия от към 450 километра, посредством на интегрираната си батерия с потенциал от 66 kWh.



Електромобилът се отличава с впечатляващ панорамен стъклен таван, система за асистирано ръководство XPILOT 2.5, паркинг помощник, гласови помощник, интелигентна навигационна система, приложение за мобилен телефон с допълнителни функционалности за дистанционен надзор и наблюдаване на бордовата система и други.

Xpeng G3 е с предно задвижване, мощността на системата е 198 конски сили, наличният въртящ миг е 300 Нм, а ускорението от 0 до 100 км/ч може да бъде осъществено за около 8.6 секунди.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР