Китайският производител на компактни летателни апарати за превоз на хора

...
Китайският производител на компактни летателни апарати за превоз на хора
Коментари Харесай

EHang започна да продава електрически летящи таксита на търговската платформаTaobao

Китайският производител на компактни летателни апарати за транспорт на хора и товари EHang Holdings стартира продажбата на своето безпилотно летящо такси EH216-S на комерсиалната площадка Taobao, оповестява Reuters.

Получаването на документ за сигурност от Китайското ръководство на гражданската авиация (CAAC) през октомври предходната година откри пътя към комерсиализацията на тези новаторски въздушни транспортни средства на електрическа двигателна сила.

Цената на едно такова летящо такси е 2,39 милиона юана (332 060 долара). Моделът, оборудван с 16 витла и кадърен да транспортира двама пасажери със скорост до 130 км/ч на оптимално разстояние от 30 километра, е първият електрически летателен уред с отвесно политане и кацане (eVTOL), който е сертифициран от CAAC.

Акциите на EHang на фондовата борса NASDAQ за предходната година към този момент са нарастнали с 80 %. Въпреки това, те към момента са много под пика, доближат през декември 2020 година, преди отчетът на капиталовите анализатори да докара до внезапен спад в цената им.

Проектите на EHang...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР