Китайският производител на електроника Сяоми“ планира да строи завод за

...
Китайският производител на електроника Сяоми“ планира да строи завод за
Коментари Харесай

Сяоми“ ще строи автомобилен завод в Пекин

Китайският производител на електроника „ Сяоми “ възнамерява да строи цех за произвеждане на коли в Пекин с годишен потенциал от 300 000 бройки, заяви Радио Китай.

Новината бе оповестена на гала по сключване на контракт в събота сред компанията и управителния комитет на Пекинската зона за икономическо и софтуерно развиване.

Съгласно съглашението, „ Сяоми “ ще сътвори бизнес и комерсиално седалище, както и център за научна и развойна активност за базата за автомобилно произвеждане в зоната.

Автомобилният цех ще бъде издигнат в две етапи. За всяка обособена фаза годишният индустриален потенциал ще е 150 000 автомобила. Първата кола се чака да излезе от поточната линия през 2024 година

Глобалният недостиг на микрочипове към този момент нанесе сериозен удар върху автомобилната промишленост в целия свят, като даже принуди някои компании да спрат работа.В момента около 90% от международния рандеман на магнезий идват от Китай. Този метал е жизненоважен за производството на редица разнообразни автомобилни съставни елементи. Неговата сплав с алуминия е необятно публикувана и се употребява във всичко - от резервоари за гориво до рамки на седалките и алуминиеви джанти.

Заради енергийната криза китайското правителство затвори 35 от общо 50 предприятия за рандеман на магнезий и скоро неналичието на този метал ще се усети по целия свят. Първите признаци за това се появиха още през август, когато управляващите в най-многолюдната страна на света започнаха да понижават производството в страната, като към този момент рестриктивните мерки ще бъдат в действие до края на годината.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР