Китайският производител на електромобили Спън (Xpeng), считан за един от

...
Китайският производител на електромобили Спън (Xpeng), считан за един от
Коментари Харесай

Китайски съперник на Tesla атакува европейския пазар

Китайският производител на електрически автомобили " Спън " (Xpeng), считан за един от сериозните съперници на " Тесла " (Tesla), пуска някои от водещите си модели на европейския пазар, оповестява Си Ен Би Си, предава Българска телеграфна агенция.

Базираната в Гуанджоу, южен Китай, компания заяви, че моделите P7 и G9, надлежно седан и състезателен, към този момент могат да бъдат поръчани в Дания, Норвегия, Швеция и Нидерландия.

" Спън " пробва да се конкурира с " Тесла " в Китай, само че към момента съществено изостава от американския си противник във връзка с доставките, както в страната, по този начин и по света.

Китайската компания предлага колите си на по-ниски цени от " Тесла ", макар че неотдавна американската компания понижи цените си в опит да задържи клиентите и да задуши конкуренцията.

" Спън " твърди, че P7 може да измине 576 километра с едно зареждане, а началната му цена в Нидерландия е 49 990 евро. " Модел 3 " на " Тесла ", който изминава 602 километра с едно зареждане, коства 52 990 евро на същия пазар.

Спортният модел на " Спън " - G9, обаче е по-скъп от съответния модел на " Тесла ", въпреки и по азбучник да може да изминава към 40 км повече с едно зареждане. В Нидерландия той коства 57 990 евро против 53 990 евро за " Модел 3 ".

В Европа " Спън " има и други съперници с изключение на " Тесла ", като да вземем за пример " Фолксваген ", който има доста амбициозни цели за бъдещите си електрически автомобили. Друг китайски стартьп - " Нио " (Nio), стартира да доставя електрически автомобили в Норвегия още в края на 2021 година
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР