Китайският производител на електромобили Nio е инвестирал в стартъп за

...
Китайският производител на електромобили Nio е инвестирал в стартъп за
Коментари Харесай

Стартъп за ядрен синтез е новата цел на китайски лидер в електромобилите

Китайският производител на електрически автомобили Nio е вложил в стартъп за разработка на технологии за термоядрен синтез.

Това излиза наяве от информацията на вътрешен източник и от документи на компанията, представени от Reuters.

Новосъздадената Neo Fusion, ще изследва и създава технологии, които имат за цел да вкарат следен термоядрен синтез за комерсиална приложимост в международен мащаб до две десетилетия, твърди източникът.

С регистрационен капитал от 5 милиарда юана (723,37 млн. долара), Neo Fusion се управлява на 50% от държавните енергийни компании и капиталови звена на източната китайска провинция Анхуей, съгласно финансовите данни в регистрационния документ на компанията, представен от Reuters.

Nio е вложила 995 млн. юана за дял от 19,9%, а Nio Capital, капиталовата компания, учредена от основния изпълнителен шеф на Nio Уилям Ли, е вложила 505 млн. юана за дял от 10,1%, се показва в документа.

" Оставайки вярна на първичния блян на Blue Sky Coming, Nio има за цел да улесни научноизследователската и развойна активност и комерсиализацията на технологията за нуклеарен синтез, като направи финансова инвестиция в този план ", който възнамерява да притегли повече стратегически и финансови вложители, се споделя в изказване на Nio до Reuters.

Nio Capital и Държавната комисия за контрол и ръководство на активите в Анхуей не дават отговор на запитванията за коментар.

Според анализатори в бранша, Neo Fusion може да има основна роля за понижаване на нездравословните излъчвания, свързани с изменението на климата.  За разлика от днешните реактори, ще може да се генерира сила без дълготрайни радиоактивни боклуци.

Технологичните достижения през последните години се приближават от ден на ден до действителното реализиране на плана, което провокира капиталова вълна измежду фирмите и държавните управления по света, в това число Съединени американски щати, Япония и Китай, които желаят да преобладават в идващото потомство енергийни технологии.

Инвестицията от страна на Nio също по този начин акцентира упоритостите на губещия производител на електрически транспортни средства в енергийния бранш, отбелязва Reuters.

Компанията също по този начин създава технологии за акумулатори и възнамерява да построи цех за акумулатори с годишен потенциал от 40 гигаватчаса в град Хефей в провинция Анхуей, заяви по-рано организацията.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР