Китайският производител Huawei обяви, че през изтеклата 2018 година е

...
Китайският производител Huawei обяви, че през изтеклата 2018 година е
Коментари Харесай

През 2018 година Huawei продаде рекорден брой смартфони

Китайският производител Huawei разгласи, че през изтеклата 2018 година е продал 200 милиона смарт телефона . Това е безспорен връх за компанията. Преди година Huawei съумя да продаде 157 милиона смарт телефона и растежът на продажбите в действителност впечатлява.

Най-добри са продажбите на серията P20 – 16 милиона броя. Още по-добре са се продавали бюджетните модели, в това число серията Nova с 65 милиона продажби, както и мобилните телефони на дъщерния бранд Honor. По-точни данни по отношение на продажбите, прихода и облагата, чакаме да се появят при започване на 2019 година.

2018 година бе комплицирана за Huawei, Компанията влезе в влиятелната топ-3 ранглиста на производителите от целия свят. В същото време, продукцията на Huawei, в това число смарт телефоните и 5G оборудването, бяха неразрешени в Съединени американски щати и в някои нейни страни партньорки. А наскоро бе задържан финансовия шеф на Huawei Ванчжоу Менг, която е щерка на създателя на китайската компания.

Ванчжоу Менг е упрекната от министерството на правораздаването на Съединени американски щати в това, че е разрешила на SkyCom – неофициална дъщерна компания на Huawei, да прави бизнес в Иран. Според обвиняването, точно тя е одобрила нарушаването на американските наказания и е заблудила американските финансови институции. Тези обвинявания в шикалкавене могат да доведат до присъда до 30 години затвор. Към сегашен ден Менг е под одмашен арест.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР