Китайският президент Си Цзинпин каза на италианския министър-председател Джорджа Мелони

...
Китайският президент Си Цзинпин каза на италианския министър-председател Джорджа Мелони
Коментари Харесай

Си Цзинпин с призив към Джорджа Мелони: Италия да ни съдейства в ЕС

Китайският президент Си Цзинпин сподели на италианския министър-председател Джорджа Мелони по време на срещата на Г-20 в Индонезия, че се надява Италия да играе значима роля, с цел да спомага политиката на Европейския съюз към Китай да остане " позитивна " и " самостоятелна ", съобщи Ройтерс.

Двамата водачи се срещнаха за първи път и всеки от тях похвали страната на другия като антична цивилизация. Си посочи съдействието сред Китай и Италия в битката с КОВИД-19 и прикани връзките посред им да станат " модел за развиване на връзките сред две страни с разнообразни публични системи и културен опит ", заяви Китайската централна телевизия.

" Надявам се, че италианската страна може да играе значима роля за това Европейски Съюз да продължи да следва самостоятелна, независима и позитивна политика към Китай ", сподели той, птредаде Българска телеграфна агенция.

Китайският президент също по този начин изрази вяра, че двете страни могат да намерят нови благоприятни условия за съдействие, да вземем за пример в области като производството на първокласни артикули, чистата сила и авиацията.

Мелони съобщи, че Италия не утвърждава опълчването на лагери и счита, че всички страни би трябвало да почитат взаимните си разлики и разминавания.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР