Китайският президент Си Цзинпин беше издигнат редом до основателя на

...
Китайският президент Си Цзинпин беше издигнат редом до основателя на
Коментари Харесай

Си Цзинпин е обявен за най-великия лидер след Мао

Китайският президент Си Цзинпин беше повдигнат паралелно до създателя на комунистически Китай - Мао Цзедун и някогашния президент Дън Сяопин.

 © Българска телеграфна агенция
В последния ден от 19-ия Конгрес на най-голямата партия в света беше призната корекция в Конституцията, в която непосредствено се загатва името на президента и се открива като водещ принцип неговата политическа философия, наречена " Мислите на Си Цзинпин за нова епоха на социализма с китайски характерности ". Това е категоричен знак за укрепването на позициите му отпред на страната, разясняват международните медии.

Увековечаването на сегашния президент значи, че никой не може да оспорва властта му, без по този начин да заплашва комунистическия режим в страната. В последния ден на конгреса беше определен нов Централен комитет и Централна комисия за инспекция на дисциплината, а на следващия ден на първия пленум се чака Си Цзинпин да бъде избран отново за втори мандат отпред на партията.

 Какво значи, в случай че китайският водач не предложи собствен правоприемник? Какво значи, в случай че китайският водач не предложи собствен правоприемник?
Когато президентът Си Цзинпин на следващия ден влезе във Великата зала на народа (сградата на китайското национално събрание), с цел да показа екипа от управителни кад...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР