Китайският президент Си Дзинпин заяви днес в поздравително послание до

...
Китайският президент Си Дзинпин заяви днес в поздравително послание до
Коментари Харесай

Владимир Путин и Си Дзинпин отново изразиха готовност да развиват двустранните връзки

Китайският президент Си Дзинпин съобщи през днешния ден в приветствено обръщение до съветския си сътрудник Владимир Путин, че е подготвен да развива съдействието сред Москва и Пекин. Двамата си размениха поздравления във връзка 75-ата годишнина от установяването на дипломатически връзки сред двете страни, съобщи Франс прес, като се базира на организация Синхуа.

Придавам огромно значение на развиването на китайско-руските връзки и съм подготвен дружно с президента Путин да разширяваме непрестанно всеобхватното практическо съдействие сред двете страни, дружно да насърчаваме висококачественото развиване и модернизацията на двете страни, да дадем нов принос за запазването на международния мир и непоклатимост и да спомагаме за образуването на основна за ориста на човечеството общественост “, съобщи той, представен от ТАСС.

Китай твърди, че е безпристрастен във връзка с спора в Украйна и че не доставя оръжие на никоя от страните. Американците и европейците обаче постоянно го упрекват, че дава на подложената на тежки западни наказания Русия решаваща икономическа поддръжка за военните й старания, отбелязва Агенция Франс Прес.

До 2023 година търговията сред Китай и Русия доближи рекордно ниво. Москва и Пекин се афишират срещу " хегемонията на Запада ", и по-специално американско владичество в международните каузи, както те споделят.

Китайският президент ще взе участие в срещата на върха на БРИКС в съветския град Казан през октомври и ще беседва с съветския с сътрудник. При основаването си през 2009 година блокът БРИКС включваше четири страни (Бразилия, Китай, Индия и Русия), а през 2010 година към него се причисли Южна Африка. Тази година той се разшири с още няколко страни като Египет и Иран.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР