Китайският президент Си Дзинпин заяви, че Китай е готов да

...
Китайският президент Си Дзинпин заяви, че Китай е готов да
Коментари Харесай

Си Дзинпин: Китай е готов да води кървави битки срещу своите врагове

Китайският президент Си Дзинпин съобщи, че Китай е подготвен да „ заеме полагащото му се място в света “ и че страната е подготвена да „ води кървави борби против своите врагове “, съобщи английският „ Гардиън “.

По време на речта си за закриването на годишната сесия на Общокитайското заседание на народните представители Си предизвести против опитите за застрашаване на целостта на Китай от външни сили, подкрепящи придвижванията за самостоятелност в Тайван и Хонконг.

„ Всички дейности и трикове за делене на Китай са обречени на неуспех. Те ще срещнат pпрезрението на народа и ще бъдат наказани от историята. Китайският споделя общото разбиране, че от Китай е невероятно да бъде обособен даже един сантиметър от територията на нашата велика страна. “, сподели Си пред своите съпартийци.

Тази година Общокитайското заседание на народните представители утвърди промени в конституцията, които отстраниха лимита от два мандата за президентския пост, което отваря пътя за доживотно ръководство на Си Дзинпин.

„ Китайският народ е осъзнал още от антични времена, че нищо не е гратис. За да бъде човек благополучен, той би трябвало да се бори за това “, разяснява Си.

Китайският водач очерта свят, който се стреми да се опълчи на мирния напредък на Пекин на световната сцена и акцентира потребността да се продължи напред непременно.

„ Развитието на Китай не съставлява опасност за никоя друга страна. Само тези, които са привикнали да заплашват другите, виждат всички като опасност “, добави Си в опит да смекчи страховете от китайската експанзивна външна политика.

За разлика от президента Си, китайският министър председател Ли Къцян се концентрира върху това да успокои вложителите и бизнеса.

„ Икономиката на Китай е интегрирана в международната дотам, че затварянето на вратите на Китай ще значи затваряне на нашия път за развиване. Целта на Китай е да подсигурява, че както локалните, по този начин и задграничните компании и компании, ще могат да се конкурират заслужено на китайския пазар, без значение от структурата на тяхната благосъстоятелност “, съобщи Къцян.

Чуждестранните компании от години се оплакват от държавните регулации в Китай, които основават нечестни условия на конкуренция в страната. Политиката не Пекин, която принуждава американски компании да трансферират интелектуалната си благосъстоятелност на китайски компании, с цел да получат достъп до пазара, докара до остри рецензии от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, който закани Китай с нови мита за вноса на артикули от софтуерния бранш.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР