Китайският президент Си Дзинпин вече е пристигнал в Москва за

...
Китайският президент Си Дзинпин вече е пристигнал в Москва за
Коментари Харесай

Си Дзинпин пристигна в Москва за разговори с Путин

Китайският президент Си Дзинпин към този момент е дошъл в Москва за срещата си с съветския му сътрудник Владимир Путин. Това оповестява " Ройтерс ", като се базира на китайската държавна медия CCTV.

Според съветската осведомителна организация ТАСС китайският водач е дошъл на летище Внуково в 12.59 ч. локално време време. Предвижда се той първо да обядва с Путин, а следобяд ще организира неофициална среща на четири очи. Официалните диалози с делегациите на двете страни са планувани за на следващия ден, като се чака двамата да подпишат взаимни заявления.

След идването си, Си е представен от ТАСС да споделя, че " Китай и Русия са положителни съседи и надеждни сътрудници ". Той е отбелязал, че страна му е подготвена дружно с Русия " да пази международния ред, учреден на интернационалното право ".

BREAKING: Chinese President Xi Jinping arrives in Russia for a three-day state visit, when he`s expected to deliver a strong message of support for Vladimir Putin
— Bloomberg (@business)
След идването си, Си е представен от ТАСС да споделя, че " Китай и Русия са положителни съседи и надеждни сътрудници ". Той е отбелязал, че страна му е подготвена дружно с Русия " да пази международния ред, учреден на интернационалното право ". Китайският президент чака, че визитата му в Москва ще даде нов подтик на развиването на руско-китайските връзки и стратегическото съдействие.

Китайският президент чака, че визитата му в Москва ще даде нов подтик на развиването на руско-китайските връзки и стратегическото съдействие.

Това е първото посещаване на Си Дзинпин в Русия от четири години насам. Държавната аудиенция на президента го прави и първия международен водач, който се среща с Путин, откогато Международният углавен съд (МНС) в Хага издаде заповед за арест му по обвинявания за похищение и противозаконното депортиране на деца от Украйна в Русия.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР