Китайският президент Си Дзинпин призова военните да бъдат готови за

...
Китайският президент Си Дзинпин призова военните да бъдат готови за
Коментари Харесай

Става страшно! Китайският президент Си Дзинпин призова армията да бъде готова за война

Китайският президент Си Дзинпин прикани военните да бъдат подготвени за война и да не се опасяват от гибелта при отбрана на страната, съобщи БГНЕС.

Призивът на президента към най-голямата бойна мощ в света, елементи от който бяха разкрити едвам късно в четвъртък, пристигна по време на това, което държавните медии характеризираха като рядко послание на китайския водач до всички военни в страната. Си Дзинпин стана най-могъщият водач на Китай през последните десетилетия по време на конгреса на Комунистическата партия през октомври, а реториката от тази седмица и изображения на струпани на едно място бойци и танкове наподобяват основани, с цел да поддържат новия му облик на мощен водач. Китайският боен личен състав „ не би трябвало да се опасява от компликации или гибел “, сподели президентът пред хиляди военни по време на посещаване за ревизия в сряда в армейско командване в северната провинция Хъбей, съобщи организация Синхуа.

Президентът прикани също по този начин военните, едно краткотрайно изостанала военна мощ, чиято бърза рационализация през последните години породи паника в Азия и Вашингтон, да продължат да се развиват. Той прикани армията да ускори научните проучвания в региона на високотехнологичните военни средства и да се ангажира с „ същинско бойно образование “, заяви Синхуа. „ Създайте елитна и мощна мощ, която постоянно е подготвена за борбата, способна да се бори и сигурно да завоюва, с цел да извърши дилемите, дадени от партията и хората в новата епоха “, представен е президентът.

Като шеф на Централната военна комисия на Комунистическата партия, Си Дзинпин е главнокомандващ въоръжените сили на Китай, чийто персонален състав наброява повече от две милиона. Синхуа дефинира обръщението на президента към войската „ като първия път, когато комисията организира мобилизационна среща за всички въоръжени сили “. Според други медии хиляди бойци в други поделения из страната са се събрали, с цел да чуят речта. След встъпването си в служба през 2012 година Си Дзинпин работи за увеличение военната мощност на Китай, в това число апелите му през октомври за основаване на китайска войска „ от международна класа “ до 2050 г.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР