Китайският президент Си Дзинпин призова членовете на регионалния клуб за

...
Китайският президент Си Дзинпин призова членовете на регионалния клуб за
Коментари Харесай

Путин и Си Дзинпин обявиха амбициите си за създаване на Евразийски клуб за сигурност

Китайският президент Си Дзинпин прикани членовете на районния клуб за сигурност в четвъртък да се опълчват на външната интервенция, до момента в който президентът Владимир Путин трябваше да приказва за основаването на нова евразийска система за сигурност на годишната среща на групата, написа Reutersq [rjr,dkd fj $Bfuwi$.

Путин и Си разшириха Шанхайската организация за съдействие (ШОС), клуб, учреден през 2001 година с Русия, Китай и страните от Централна Азия, с цел да включат Индия, Иран и Пакистан като противотежест на Запада.

Групата също по този начин съставлява новите основни клиенти за съветски първични материали, в това число нефт и газ, защото западните стопански наказания, наложени поради спора в Украйна, принудиха Москва да се насочи към Азия.

" Пред лицето на действителните опасности от дребни дворове с високи огради, ние би трябвало да защитим правото на развиване “, съобщи Си, представен от китайската държавна телевизия CCTV, на срещата в казахстанската столица Астана.

Блокът би трябвало да позволява " вътрешните разлики " с мир, да търси обща основа и да позволи компликациите в съдействието, добави Си.

Основната намира се организира при закрити врата, само че представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от организация РИА, съобщи в четвъртък, че Путин ще разиска с групата концепцията си за основаване на нов набор от евразийски контракти за групова сигурност.

Миналия месец Путин разгласи, че е нужна нова районна система за сигурност, която би трябвало да бъде отворена за всички страни на континента, в това число членовете на НАТО, само че нейната цел би трябвало да бъде последователно унищожаване на цялото външно военно наличие от Евразия, което е ясна отпратка към Съединените щати.

В част от речта си, оповестена от Кремъл, Путин също по този начин приветства възходящото потребление на национални валути - вместо $ - в търговията сред страните от ШОС и прикани за основаването на нова платежна система в границите на групата.

Западните наказания оставиха Москва откъсната от обичайните платежни системи като SWIFT, до момента в който стотици милиарди долари в съветски задгранични запаси остават замразени.

Си и Путин имат вяра, че доминираната от Съединени американски щати епоха след Студената война се разпада. Руският водач уточни в четвъртък, че ШОС играе значима роля в основаването на нов, по-справедлив международен ред.

Съединени американски щати дефинират Китай като собствен максимален съперник, а Русия като най-голямата опасност за националната сигурност. Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън споделя, че този век ще бъде избран от екзистенциално съревнование сред демокрации и автокрации.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР