Китайският президент Си Дзинпин предупреди президента Байдън миналия месец, че

...
Китайският президент Си Дзинпин предупреди президента Байдън миналия месец, че
Коментари Харесай

Си каза на Байдън, че планира да превземе Тайван — с всички необходими средства

Китайският президент Си Дзинпин предизвести президента Байдън предишния месец, че има намерение да постави завършек на траялата десетилетия де факто самостоятелност на Тайван — по кротичък метод, в случай че е допустимо.

Си сподели на 81-годишния главнокомандващ, че „ Пекин ще сплоти още веднъж Тайван с континентален Китай, но че времето към момента не е несъмнено “, заяви NBC News в сряда, цитирайки трима сегашни и някогашни американски чиновници, осведомени за срещата.

Белият дом не отхвърли обмена, който се случи по време на среща на върха на 15 ноември отвън Сан Франциско, на която участваха дузина американски и китайски публични лица.

„ Няма да встъпвам в спецификата на полемиката сред двамата водачи “, сподели представителят на Съвета за национална сигурност Джон Кърби пред кореспонденти на Air Force One на път за Милуоки. „ Мисля, че разбирате, че няма да прочета този персонален диалог. “

„ Президентът Си беше обществен и явен по отношение на желанията си за обединяване – това не е нещо друго или ново “,...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР