Китайският президент Си Дзинпин предупреди, че санкциите срещу Русия "ще

...
Китайският президент Си Дзинпин предупреди, че санкциите срещу Русия "ще
Коментари Харесай

Китай се тревожи за световната икономика заради санкциите срещу Русия

Китайският президент Си Дзинпин предизвести, че глобите против Русия "ще окажат влияние върху стабилността на световните финанси, енергетиката, превоза и веригите за доставки и ще повлекат надолу международната стопанска система ".

Той направи коментара си по време на видеосреща с френския президент Еманюел Макрон и немския канцлер Олаф Шолц в Пекин, оповестяват китайските държавни медии.

Си дефинира обстановката в Украйна като "тревожна " и съобщи желанието на Пекин да поддържа връзка и съгласуваност с Франция, Германия и Европейския съюз, както и "да играе дейна роля с интернационалната общественост " за "съвместна поддръжка на мирните договаряния сред Русия и Украйна " и да помогне на страните да "преодолеят компликациите " и да реализират спокойно решение на рецесията.

Приоритетът е да се избегне ескалация на напрежението и даже излизане отвън надзор, акцентира китайският водач.

Той уточни, че всички страни, наранени от събитията в Украйна, би трябвало да търсят "обща, всеобхватна, взаимна и устойчива идея за сигурност ".

Войната на Русия против Украйна, която стартира на 24 февруари, провокира интернационално наказание, докара до невиждани финансови наказания против Москва и подтиква напускането на световни компании от Русия. Западът също по този начин наложи строги ограничавания за експорт на основни технологии към Русия.

По данни на световната база данни за мониторинг на глобите Castellum.ai Русия към този момент е най-санкционираната страна в света поради войната с Украйна.

чера австралийският министър председател Скот Морисън прикани Китай да спре съветската експанзия в Украйна. Според него Пекин трябвало да работи според своите заявления за поощряване на международния мир и да се причисли към напъните за прекъсване на нашествието на Русия в Украйна.
Ден преди този момент висшият представител на Европейски Съюз за външната политика Жозеп Борел също настоя Китай да посредничи във войната на Русия против Украйна.

Преди дни Пекин отхвърли да се причисли към финансовите наказания, наложени на Русия от Съединени американски щати и европейските държавни управления.

Китай е значим клиент на съветски нефт и газ и е единственото огромно държавно управление в света, което отхвърли да разкритикува нападението на Русия против Украйна.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР