Китайският президент Си Дзинпин на среща с руския лидер Владимир

...
Китайският президент Си Дзинпин на среща с руския лидер Владимир
Коментари Харесай

Си Дзинпин: Курсът за стратегическо сътрудничество с Русия остава непроменен

Китайският президент Си Дзинпин на среща с съветския водач Владимир Путин назова укрепването и развиването на връзките с Москва стратегически избор за Пекин, съгласно уеб страницата на китайското външно министерство.
„ Двете страни, като най-големи съседи и сътрудници в всеобхватно стратегическо съдействие, се преглеждат една друга като приоритет в своята дипломация и външна политика. Китай постоянно е следвал самостоятелна външна политика. Укрепването и развиването на връзките с Русия е стратегическият избор на Китай, учреден на своите лични локални ползи и общата наклонност на международно развиване “, сподели Си Дзинпин.
В същото време той акцентира, че общият курс към подсилване на стратегическото съдействие сред двете страни остава неизменен.
„ И Китай, и Русия поставят старания за реализиране на национално развиване и възобновление, двете страни поддържат многополярността на света и предизвикват демократизацията на интернационалните връзки “, добави Си Дзинпин.
Според него Москва и Пекин би трябвало да задълбочат практическото съдействие в разнообразни области, да засилят взаимоотношението в границите на Организация на обединените нации и други многостранни платформи, а също по този начин да бъдат дирек на мира и стабилността в целия свят.
Преди ден Си Дзинпин дойде в Москва на държавно посещаване. Разговорите в Кремъл продължиха повече от четири часа и половина. Държавните глави разискаха както двустранното съдействие, по този начин и обстановката в Украйна и оферти от Пекин проект за разрешаване на спора.
Това е деветото посещаване в Русия на президента на Китайската национална република - той е бил тук по-често, в сравнение с в която и да е друга страна. Общо Владимир Путин и Си Дзинпин са се срещали повече от 40 пъти през последните 10 години.
>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР