Китайският президент Си Дзинпин е обърна внимание по време на

...
Китайският президент Си Дзинпин е обърна внимание по време на
Коментари Харесай

Си Дзинпин към Байдън: Оценявате неправилно ситуацията в света

Китайският президент Си Дзинпин е обърна внимание по време на диалога с президента на Съединени американски щати Джо Байдън на нуждата американците да трансформират своите неправилни оценки за обстановката в света и да се откажат от неправилни дейности, написа организация Синхуа в коментар за резултатите от връзка сред водачите на двете страни.

Агенцията напомни, представена от Интерфакс, че Си Дзинпин е споделил на Байдън, че те, " като водачи на най-големите страни, би трябвало да обмислят по какъв начин вярно да се оправят с световните проблеми, свързани с горещите точки, както и да вземат поради световната непоклатимост ".

„... в случай че те (САЩ) продължат да преценят неправилно обстановката по огромни световни проблеми и продължат да ползват неверни способи, това ще докара единствено до по-нататъшна ескалация, която от своя страна ще докара до непоправими загуби “, се споделя в коментара.

Синхуа отбелязва, че поредност от едностранни наказания, признати от Запада в близкото минало, воден от Съединените щати, „ освен не способстваха за вярното разрешаване на острите проблеми, само че и в допълнение ускориха споровете и даже доведоха до съществени рецесии ".

Агенцията написа, че Байдън е уверил Си Дзинпин, че Съединени американски щати не се стремят към " нова студена война " с Китай.

Точно това даде обещание Байдън на Китай и във видео диалог предходната година.

var width = window.innerWidth || document.documentElement.clientWidth || document.body.clientWidth; window.googletag = window.googletag || {cmd: []}; googletag.cmd.push(function() { googletag.defineSlot(`/401112551/m.fakti_post_2`, [[728, 90], [300, 100], [660, 250], [750, 200], [336, 280], [300, 250], [320, 50], [600, 250], [300, 600], [300, 75], [320, 100], [750, 300]], `div-gpt-ad-1646992589137-0`).addService(googletag.pubads()); googletag.pubads().enableSingleRequest(); googletag.pubads().collapseEmptyDivs(); googletag.enableServices(); }); googletag.cmd.push(function() { googletag.display(`div-gpt-ad-1646992589137-0`); });

В тази връзка водачът на КНР споделил, че връзките сред Китай и Съединени американски щати към момента не са излезли от затрудненото състояние, основано от предходната администрация на Съединени американски щати, само че са изправени и пред от ден на ден проблеми.

„ Пряката причина е, че някои хора в Съединените щати не съумяха да реализират значимия консенсус, реализиран от държавните глави, и обещанията на президента Байдън “, написа Синхуа.

Отделните политици не престават да " предизвикат проблеми, засягащи главните ползи на Китай ", се споделя в коментара.

Това е поддръжка за силите за „ тайванска самостоятелност “, опити да се употребяват проблемите на Украйна за разпространяване на погрешна информация и деформиране на позицията на Китай и даже опасност от наказания, продължаваща интервенция във вътрешните работи на Китай по въпроси, свързани със Синдзян, Тибет и Хонконг, сподели организацията.

Изданието също по този начин споделя, че Си Дзинпин е изложил пред Байдън позицията на Китай по украинската рецесия.

" Всички страни би трябвало взаимно да поддържат руско-украинския разговор и договаряния, да договарят резултати и мир. Съединените щати и НАТО би трябвало да се ангажират в разговор с Русия за разрешаване на сърцевината на украинската рецесия и проблемите със сигурността на Русия и Украйна ", цитира Синхуа изказването на президента на Китайската национална република.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР