Китайският премиер Ли Цян призова днес за международно сътрудничество и

...
Китайският премиер Ли Цян призова днес за международно сътрудничество и
Коментари Харесай

Китай призова към международно сътрудничество в областта на изкуствения интелект

Китайският министър председател Ли Цян прикани през днешния ден за интернационално съдействие и по-голяма неприкритост в региона на изкуствения разсъдък (ИИ) на фона на възходящото съревнование сред Пекин и Вашингтон в стратегическия бранш, съобщи Франс прес.

Китайските компании се пробват да настигнат американските си съперници, изключително в региона на генеративния изкуствен интелект - сфера, в която изобретатели от азиатския колос са подали по-голямата част от интернационалните патенти, съобщи Организация на обединените нации през вчерашния ден.

ИИ носи капацитет за необятен набор от приложения - от различаване на глас до ръководство на данни, както и за изчерпателен разбор на подправени видеоклипове, шпионаж и военни приложения.

Именно рисковете, свързани с последните две сфери накараха Съединени американски щати да лимитират износа за Китай на някои от най-мощните чипове, изключително такива, които се употребяват при създаването на ИИ.

В този подтекст китайският министър председател Ли Цян прикани страните да възприемат " по-отворен метод на мислене " и да предизвикват интернационалното съдействие в региона на изкуствения разсъдък.

" Всяка страна има свои лични преимущества в региона на технологиите, данните и пазара на ИИ. Затова би трябвало да си сътрудничим и да обединим напъните си ", съобщи той в Шанхай при откриването на Световната конференция за изкуствен интелект (WAIC).

Очаква се китайските високотехнологични компании да показват огромен брой нови артикули, употребяващи изкуствен интелект, по време на интернационалното ревю, което се организира всяка година от 2018 година насам. 

В речта си китайският министър-председател също по този начин прикани страните да предизвикват " трансграничния поток от данни, свободната търговия с съоръжение и инфраструктурната съгласуваност ".

Той предизвести, че рисковете към бързото развиване на технологиите, свързани с изкуствения разсъдък, също ще изискват съвещания на интернационално ниво и прикани за основаване на световна регулация на изкуствения разсъдък, изключително във връзка с техническите стандарти, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР