Китайският партньор на германския производител Daimler - концернът BAIC, обяви,

...
Китайският партньор на германския производител Daimler - концернът BAIC, обяви,
Коментари Харесай

Китайското нашествие в Daimler притесни Берлин и Вашингтон

Китайският сътрудник на немския производител Daimler - концернът BAIC, разгласи, че желае да усили двойна каузи си в компанията, който в този момент е 5%. Така той ще изпревари друга китайския производител Geelly, който към този момент има 9,69% от акциите на Daimler. Всичко това обаче, по никакъв начин не се харесва на управляващите в Съединени американски щати, които търсят способи за блокиране на възможна договорка.
Вашингтон към този момент подложи на напън Берлин с настояването си да изключи китайския производител на телекомуникационно съоръжение Huawei от търгове за създаване на мобилни мрежи от ново потомство. Представители на американските управляващи оповестиха, че компанията Huawei, която е главно с държавно присъединяване, съставлява риск за осведомителната сигурност. Това изказване, несъмнено, изрично беше отхвърлено от Huawei.
Навлизането на китайския капитали в един от най-големите производители на коли тормози и управляващите в Германия. Те към този момент оповестиха, че деликатно наблюдават за протичащото се в Daimler, защото, в случай че се стигне до договорка с BAIC, китайските компании ще имат общо към 20% от акциите на концерна.
" Дял от 20% не доближава за блокираща квота, само че той може да окаже голямо влияние на събранието на акционерите, според от това, по какъв начин са дали своят вот останалите ", разяснява представител на министерството на стопанската система на Германия пред Reuters.
Коментарите идват на фона на засилената угриженост в Германия във връзка с икономическите последствия и последствията за сигурността от все по-жестоката конкуренция от страна на китайските производители, изключително в области с обичайната мощ на Германия като автомобилния бранш.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР