Китайският онлайн гигант Alibaba Group Holding пусна за широката публика

...
Китайският онлайн гигант Alibaba Group Holding пусна за широката публика
Коментари Харесай

Alibaba пусна своя модел изкуствен интелект за широката публика

Китайският онлайн колос Alibaba Group Holding пусна за необятната аудитория модела Tongyi Qianwen, основан на изкуствен интелект (ИИ). Дъщерното сдружение на Alibaba Cloud Intelligence разгласи старта на обществената медийна платформа WeChat и сподели, че ще помогне на други организации, в това число Oppo, Taobao, DingTalk и Чжезцянския университет, да разработят свои езикови модели, основани на Tongyi Qianwen.

Големите езикови модели се употребяват за генериране на координиран текст, изображения и програмен код. Alibaba показа Tongyi Qianwen през април. Телевизионният канал CNBC назова технологията аналогична на чатбота ChatGPT, който притегли вниманието на международните медии и специалисти по-рано тази година. Беше обявено, че моделът ще бъде интегриран във всички бизнес приложения на екосистемата на Alibaba и разработчиците и клиентите на компанията ще могат да го употребяват за рентабилно основаване на персонализирани решения. Tongyi Qianwen работи с британски и китайски език и е предопределен да усъвършенства потребителския опит в разнообразни области, в това число корпоративна връзка, гласовата помощ, онлайн търговия и заниманията, оповестяват от Alibaba Cloud.

На първия стадий е планувано моделът да се интегрира в информационната платформа за бизнеса DingTalk и „ умните “ устройства за дома Tmall Genie, които ще могат да „ съчиняват и описват истории на деца, да оферират предписания за здравословно хранене, да дават рекомендации за пътуващите и изберете фонова музика за образование. “
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР