Китайският мислител и философ Конфуций казва, че едно от най-големите

...
Китайският мислител и философ Конфуций казва, че едно от най-големите
Коментари Харесай

10-те най-продавани книги на издателство „Сиела“ за февруари 2022 г.

Китайският мъдрец и мъдрец Конфуций споделя, че едно от най-големите проклятия е да живееш в забавни времена. Уви, последните години несъмнено ни потвърждават, че думите му са чиста истина.

Почти отърсили се от отрицателните имоции около пандемията от Ковид-19, бяхме попарени от новината за война. Война, която подпали двора на съседите ни. Украйна се изправи против Русия. Зеленски се опълчи на Путин.

Отново се разделихме – на про и анти, на подкрепящи Украйна и на уверени в правотата на Русия. Социалните медии се извършиха със знамената на двете воюващи страни, а разногласията под всяка вест под тематиката стават все по-ожесточени. Отново…


И сякаш единственото ни избавление, в случай че желаеме да съхраним личното си схващане, е под паника да избягаме от тематиката – да затворим Фейсбук и да изключим тв приемника. И да се надяваме, че мъдростта ще победи.

Време е да се пренесем в една друга действителност и да се отдадем на обичана книга. Време е, най-малко за малко, да изоставим мрачните мисли и тревогата. Време е да заживеем със орисите на обичаните си герои…

Винаги правилни на своите читатели и този месец ние от електронното списание © 10-те най сме подготвени да ви предложим едни от най-интересните заглавия, посредством които да се придвижите в нови светове. Ето 10-те най-продавани книги на издателство „ Сиела “ за февруари 2022 година.


10. „ Безумие и популярност “
Тим Уайнър

 10-те най-продавани книги на издателство

Тим Уайнър, притежател на „ Пулицър “, този път насочва острото си перо към десетилетната битка сред двете международни суперсили – Съединени американски щати и Съюз на съветските социалистически републики, както и към новото прераждане на руската империя под управлението на амбициозния Владимир Путин.

Шпионаж, саботажи, дипломация и подправени вести – всички тези оръжия на политическата война се употребяват от 1945 до наши дни, като триумфът надалеч по-често е на страната на руснаците. Уайнър демонстрира по какъв начин новият нападателен метод на Путин довежда до директно вмешателство в изборите в Америка и до триумф на комфортен за него президент. Това е успех, пред който даже най-големите достижения на руското разузнаване – а те не са по никакъв начин дребни – бледнеят.

Историята на политическата война сред двете страни се корени в края на Втората международна война, а в идващите години интервенциите на Централно разузнавателно управление на САЩ и Комитет за Държавна сигурност (на СССР) ще се разпрострат из Европа, Азия, Африка и Южна Америка.

Последствията от това опълчване, от техните триумфи и провали, ще дефинират цялата история на втората половина на XX век – чак до разпадането на Съветския съюз и късия интервал на неоспорима американска доминация, който завършва с атентатите от 11 септември. А в последното десетилетие борбата за мозъците на хората посредством агитация и подправени вести се трансформира в най-важното полесражение на планетата.

„ Безумие и популярност “ е история на близкото минало с фокус върху сегашното и с апел за бъдещето – политическата война може да нанесе големи провали без нито един изстрел. И залозите в нея стават все по-големи, а демокрациите – все по-уязвими пред своите безмилостни властнически врагове.

9. „ Свалката “
Ел Кенеди

 10-те най-продавани книги на издателство

Той знае по какъв начин да вкарва – на леда… и на всички места другаде…

Али Хейс е в рецесия. Завършването наближава, а тя си няма концепция какво тъкмо ще прави след него. На всичкото от горната страна сърцето ѝ е разрушено от края на връзка, траяла прекомерно дълго. Свалка за една вечер с някого не е тъкмо решението на казуса, само че тя просто не може да устои на божествено красивия Дийн. Веднъж не се брои, нали?

…но един път вкарал я в леглото си, не може да спре да мисли за нея…

Дийн Ди Лаурентис постоянно знае какво желае. Момичета, оценки, девойки, популярност, момичета… той е абсолютният сваляч и към момента не се е родила дамата, която ще му каже „ не “. Докато не среща Али.

Само за една нощ това почтено русо прелъщение прекатурва целия му свят. А в този момент желае да са единствено другари. Не! Не и преди той самичък да реши, че ѝ се е наситил. Дийн се втурва в преследването на живота си… единствено с цел да осъзнае, че май е срещнал дамата, която ще постави завършек на свалките…

8. „ Певицата взема властта “
Иво Сиромахов

 10-те най-продавани книги на издателство „ Сиела “ за ноември 2021 година

Не се срамя, че съм правил монумент на певицата. Тя беше на власт. А аз постоянно съм се навъртал към властта с вярата да ме почерпят.

Нокти Чешитов, скулптор

Аз съм доста по-талантлив от нея. Всеки може да се криви и да се хили като министър-председател, кво толкоз?

Асен Човечки,  актьор

Знаех си, че по този начин ще стане. Все отново по хороскопа тя е воден бобър с асцендент лалугер. На тях непрекъснато им се случват такива неща.

Маг Дилайла, астроложка

Ох, какво да ви кажа… Правил съм я доста пъти. Напоследък косата ѝ беше много изтощена. Най-много се харесваше на ситни къдрици, пушен лешник.

Чони, вип коафьор


7. „ Неделният продавач на книги “
Даниел Вълчев

„ Неделният продавач на книги “ мъчно може да се показа с няколко фрази. По някакъв метод, това е книга за книгите, за това, което прочетеното оставя у нас, и по този начин взе участие в основаването и подреждането на нашата вътрешна персонална библиотека.

По своя род „ Неделният продавач на книги “ е разказ. Фабулата е деликатно построена към последователното откриване на една мистерия – изгубването на брата на героя-разказвач. Липсващите книги от домашната библиотека се появяват една по една, разсънват разнообразни мемоари и водят героя през извивките на повествованието.

Образите са забавни, грижливо показани и разрастващи се до самия край – приказлива съседка и нейната внучка – младеж, възрастен преподавател по математика, млада полицайка и дребната й щерка, дете с аутизъм, православен духовник, жена с невероятни качества в алианско село. И всичко това, пропито от тайнственото наличие на безлик продавач на книги, който се появява единствено в неделите.

В книгата е забъркана една възбуждаща въображението примес от литература, просвета, философия и случки от всекидневието – от Лермонтовия Печорин до уравненията на Курт Гьодел, от Умберто Еко до правилото на Хайзенберг и от Малкият принц до котката на Шрьодингер. Възвишеното и всекидневното, сериозното и ироничното, суровото и лиричното по един натурален метод се свързват в една точка – уважението към безконечния жертван блян на индивида да се съизмерва със своя Създател.

6. „ Вещерът 1: Последното предпочитание “
Анджей Сапковски

Това е книгaтa, ĸoятo дaдe нaчaлoтo нa пopeдицa, вдъxнoвилa ĸyлтoвaтa cepия poлeви игpи Тhе Wіtсhеr и родила eдин oт нaй-иĸoничнитe пepcoнaжи нa paзвлeĸaтeлнaтa индycтpия – вещера Гepaлт oт Pивия, Белия вълк.

Още с излизането си „ Πocлeднoтo жeлaниe “ трансформира зaвинaги пpeдcтaвитe зa cъвpeмeннo фeнтъзи, yмeлo пpeплитaйĸи мoтиви oт ĸлacичecĸитe пpиĸaзĸи, изтoчнoeвpoпeйcĸaтa митoлoгия и ĸpиминaлнитe иcтopии нa Peймънд Чaндлъp.

Toй нe e гepoй.

He e pицapят нa бял ĸoн, ĸoйтo cпacявa дeвoйĸaтa в пocлeдния мoмeнт.

Toй e пpoфecиoнaлиcт, ĸoйтo yбивa чyдoвищa cpeщy зaплaщaнe, комфортно лавирайки сред другите прослойки на обществото. Помага на просяци против медни монети и отхвърля златото на крале, в случай че задачата опонира на кодекса му.

Beщep – eдин oт пocлeднитe пpeдcтaвитeли нa лeгeндapнa ĸacтa oт мyтaнти, cъздaдeни, зa дa ce изпpaвят c мeч в pъĸa cpeщy вcичĸo, ĸoeтo дeбнe в мpaĸa, oтвъд oгньoвeтe нa чoвeшĸитe ceлищa.

Toй e лeгeндa.

5. „ Вкусът на България “
Иван Звездев

Иван Звездев е един от най-популярните и обичани родни кулинари. Телевизионните му излъчвания и книгите са послужили като встъпление в готварството нацяло едно потомство, а през днешния ден усмихнатият водещ ни радва от най-популярния български кулинарен канал в YouTube – „ Кухнята на Звездев ”.

Рецептите, които ще намерите във „ Вкусът на България “, са издържали тестването на времето и са се настанили трайно на родните трапези. Със напълно малко старания всеки може да ги подготви в дома си.

Някои са типичен гозби, излъчени от потомство на потомство, като кавърма, козунак и фасул по манастирски. А други ястия са навлезли напълно неотдавна, само че към този момент са неразделна част от ежедневното ни меню – белким има по-любима бърза вечеря от спагетите с кайма?

Нещото, което ги сплотява, е усетът, който идва от подправките. А те са типично български – няма човек, който да е усетил мириса на чубрица и да не се е сетил за родния дом.

4. „ Пънк 57 “
Пенелъпи Дъглас

Миша

Когато бяхме дребни, един преподавател ни накара да напишем писмо на дете от друго учебно заведение. Там решили, че съм момиче на име Миша, и ме свързаха с ученичка на име Райън. Бързо разкрихме объркването, само че не спряхме да си пишем. Спорехме за всичко – коя е най-хубавата пица, кой е най-готиният телефон, Еминем ли е най-великият рапър на света… И по този начин се стартира.

Седем години бяхме „ ние “. Без да сме се зървали и за момент.

Писмата ѝ идваха непрекъснато – от време на време по едно на седмица, от време на време по три в един ден. Тя бе единствената, която ме разбираше, успокояваше, приемаше ме подобен, какъвто съм.

Имахме единствено три правила. Без шпиониране в социалките. Без телефонни номера. Без фотоси.

Това сред нас бе идеално – за какво да го скапваме?

И тогава видях онлайн фотография на момиче на име Райън. Моята Райън. И към този момент знаех, че би трябвало да се срещна с нея. Само дето не чаках да я намразя.

Райън

Не ми е писал от три месеца. Нещо не е в ред. Да не е починал? Да не са го арестували? Познавам Миша, това са действителни благоприятни условия.

Без него се шашардисвам. Само той познава същинската Райън. Само той ме схваща.

Вината е моя. Трябваше да взема номера му или най-малко да намеря фотография във фейсбук.

Той може да е липсващ вечно.

А може да е тъкмо пред мен… и да не зная.


3. „ Домът на Gucci “
Сара Г. Фордън

 10-те най-продавани книги на издателство „ Сиела “ за ноември 2021 година

На 27 март 1995 година Маурицио Гучи, правоприемник на именитата фешън фамилия, е покосен от незнаен палач на път за своя офис в Милано. През 1998 година някогашната му брачна половинка Патриция Реджани Мартинели, известна в медиите с прозвището Черната вдовица, е наказана на 29 години затвор за поръчката и организирането на въпросното закононарушение.

Дали Патриция е направила злодеянието, тъй като финансовото разхищаване на брачна половинка й е било неконтролируемо? Дали го е сторила, тъй като е знаела, че мъжът й се кани да се ожени за своята държанка? А допустимо ли е в действителност Патриция да е почтена?

Историята на Гучи е история за разкош, ексцентрика, интриги, възходи, падения, само че също и за един истински подем в стилната промишленост. Изящно написана, подробно проучена и хвалебствено призната в целия свят, Домът на  Gucci  на Сара Г. Фордън e скандална история за висша мода, крупно благосъстояние и сърцераздирателна персонална покруса, която ще ви погълне напълно и ще прикове вниманието ви до последната страница, а по-късно дълго ще ферментира в съзнанието ви.

2. „ 50 здравословни предписания “
Йоана Йокко

 10-те най-продавани книги на издателство

Има голяма разлика сред здравословното хранене и токсичната просвета на диети и ограничавания. В тази книга Йоана Йокко е събрала обичани предписания, с които можете да разнообразите менюто си и да започнете своя път към най-хубавата версия на себе си.

Между кориците на тази книга ви чакат 50 лесни и здравословни предписания. В изданието ще откриете още любопитни обстоятелства и потребна информация за здравословното хранене, както и кулинарни изкушения, подобаващи за вегетарианци.

Днес е превъзходен ден да избереш най-хубавото за себе си! Йоана Йокко разкрива вкусната страна на здравословната кухня.

„ Здрасти, хора, лелчи here! “  Така стартират видеата на Йоана Йокко, известна още като Леля. Десетки хиляди хора я следват в обществените мрежи, където Йоана споделя вдъхновяващи истории, споделя пътувания и демонстрира, че здравословното хранене не е някаква странна и недостъпна идея, а в противен случай, то е просто, икономично и вкусно.

1. „ Още 365 дни “
Бланка Липинска

 10-те най-продавани книги на издателство

Бременната Лаура е простреляна. Най-добрите лекари на света се борят за живота на младата жена. Съпругът ѝ, дон на сицилианската мафия, би трябвало да вземе най-трудното решение в живота си. Кого да избави – обичаната си или нероденото им дете…

Какъв избор ще направи Масимо?

Ще има ли смисъл животът му без Лаура? Ще може ли да отгледа самичък сина им? Разтърсват го милиони въпроси, а отговорите не са утешителни. Съдбата на фамилията му е заложена на карта.

Чии 365 дни ще проследим в третата част на сагата?

„ Още 365 дни “ е продължение на бестселъровата поредност на Бланка Липинска за Лаура Биел, отвлечена от главата на сицилианската мафия. От първите две книги – „ 365 дни “ и „ Този ден “, са продадени над милион и половина бройки по целия свят. Изпълнени с еротика и сензационни обрати, сравнявани със международния бестселър „ Петдесет нюанса сиво “, романите завоюваха сърцата на полските дами.

Затегнете коланите, тъй като „ Още 365 дни “ е същинско адреналиново прекарване, което ще ви изненада и разчувства!

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР