Китайският министър на външните работи Ван И Китай се надява

...
Китайският министър на външните работи Ван И Китай се надява
Коментари Харесай

Китай се надява на успех на преговорите между КНДР и САЩ


Китайският министър на външните работи Ван И

Китай се надява на сполучливо развиване на разговора сред КНДР и Съединени американски щати. Това съгласно организация Синхуа е декларирал първият посланик на Пекин Ван И след диалога си в Пхенян със севернокорейския министър на външните работи И Йон-хо, съобщи ТАСС.

" Китай се надява разговорът сред КНДР и Съединени американски щати да се развива сполучливо и посредством него да бъде реализиран важен прогрес ", е показал Ван. Той показва " цялостната поддръжка на Китай за напъните на КНДР да бъде реализирана задачата нуклеарното оръжие да се отстрани от Корейския полуостров ".

Ван добавя, че Китай " приветства състоялата се на 27 април сполучлива среща на върха сред водачите на Северна и Южна Корея и постигнатите на нея резултати ". Първият посланик на Пекин декларира, че преди този момент водачът на КНДР е бил на аудиенция в Китай, която също е била сполучлива.

" Председателят на Китайската национална република и Ким Чен-ун тогава имаха историческа среща, на която реализираха значим консенсус за продължаването и развиването на обичайните другарски връзки сред КНДР и Китай, както и за поддържането на стратегически контакти и съдействие сред двете страни ", декларира китайският министър. Той споделя също, че Китай поддържа отстраняването на безпокойствата на КНДР за нейната сигурност.

" Китай желае да затвърди връзките си с КНДР и да продължи да играе позитивна роля в търсенето на политическо решение на проблемите на Корейския полуостров ", прибавя Ван.

КНДР е подготвена да одобри поставените от Съединени американски щати условия за цялостно унищожаване на нуклеарното оръжие, заяви японският вестник " Асахи ", като се базира на дипоматически източници.

Според изданието Северна Корея е изразила това свое желание в съвещания с представители на държавното управление във Вашингтон. Отбелязва се в частност, че в края на април в столицата на КНДР в продължение на седмица с тази цел е била група сътрудници на Централно разузнавателно управление на САЩ и специалисти в нуклеарната сфера.

Освен това, написа " Асахи ", Пхенян е изразил подготвеност да спомага за инспекции на нуклеарното си въоръжение, както и да се откаже от междуконтиненталните си балистични ракети. В Токио, Вашингтон и Сеул допускат, че Пхенян разполага с повече от дузина нуклеарни заряда.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР